Manchester Utd U21 - Liverpool U21 1-1

Shelvey sendte Liverpool i ledelsen med et fantastisk langskudd i det 6. minutt, men med rødt kort til Sama minuttet senere ble det forsvarskamp. Flanagan med selvmål ni minutter før slutt.

Liverpool U21 (4-2-3-1): 1.Ward; 2. Flanagan, 4. Sama, 5. Wisdom (16. Jones 63) , 3. Roddan; 8. Teixeira, 6. Coady [kaptein]; 7. Suso, 10. Shelvey (14. Adorjan 63), 11. Peterson (15. Morgan 84); 9. Dunn.
Ubenyttede reserver: 12. Bijev, 13. Belford

Manchester United U21 : 1. Amos, 2. Vermijl, 3. James, 4. Thorpe, 5. Fornasier, 6. Ekangamene (14 Pearson 73), 7. Cole, 8. Tunnicliffe, 9. Lingard 10. Januzaj (16. Wilson 69), 11. Blackett (12. Lawrence 46).
Ubenyttede reserver: Sutherland, Grimshaw

Liverpool U21 møter Manchester U21 på Old Trafford i den siste ligarunden i Elitegruppen i U21 Premier League. Begge lag er klare for sluttspillet, og det er allerede klart at de også møtes i semifinalen. Liverpool må vinne med to mål for å passere Manchester United på tabellen og få hjemmebanefordel i semifinalen.

Alex Inglethorpe har forsterket laget med Andre Wisdom, Conor Coady, Suso og Jonjo Shelvey i forhold til laget som spilte 1-1 mot Arsenal på mandag. Craig Roddan er tilbake på venstrebacken, mens Jack Dunn foretrekkes som spiss fremfor Adam Morgan. Verken Jordon Ibe eller Ryan McLaughlin er med i troppen.

6.min 0-1 SHELVEY: Suso spiller til Shelvey som klemmer til fra langt hold. Ballen fyker inn i nettmaskene. En fantastisk scoring!

7.min: Liverpool blir redusert til ti spillere. Tunnicliffe får fri vei mot mål. Sama legger ned Manchester United-spilleren like utenfor 16-meteren. Dommeren har intet annet valg enn å vise ut midtstopperen.

8.min: På det påfølgende frisparket trilles ballen kort før Blackett skyter utenfor bortre stolpe.

10.min: Lingard med stygg takling på Craig Roddan som blir liggende nede og må ha behandling.

11.min: Shelvey er rasende på dommeren som ikke engang gir Liverpool frispark for taklingen på Roddan. Dommeren gir Shelvey gult kort.

12.min: Roddan får gult kort fordi han kommer inn på banen uten dommerens tillatelse.

13.min: Det påfølgende frisparket slås inn i Liverpools felt. Ward må bokse ut.

14.min: Conor Coady har gått ned på stopperplass.

20.min: Blackett kommer forbi på Liverpools høyre side og inn i straffefeltet. Den lynhurtige kantspilleren legger tilbake. Lingard avslutter, men Wisdom med viktig blokkering midt foran mål.

23.min: Kort corner. Ballen legges inn nær mål. En Liverpool-spilelr ender retning på ballen. Ward klarer ikke å holde, men heldigvis ingen hjemmespillere til å ta vare på returen.

24.min: Vermijl drar seg innover og skyter til side for mål fra utenfor 16-meteren.

31.min: Lingard avanserer og avslutter håpløst fra cirka 25 meter.

32.min: Innlegg fra Liverpools venstre side. Ward klarer ikke å holde. Wisdom kommer til unnsetning og får klarert.

36.min: Liverpool ligger med samtlige 10 spillere bak ballen. Manchester United sliter med å bryte igjennom.

42.min: Suso avanserer på høyre og legger hardt inn. Ben Amos kaster seg og styrer ballen ut i ufarlig rom i feltet.

45.min: Fin kombinasjon av Manchester United. Lingard kommer inn i feltet, men blir presset skrått ut før han legger inn. Coady får klarert innenfor 5-meteren.

45+1.min: Shelvey pådrar seg frispark like utenfor 16-meteren. Lingar skyter håpløst over fra dødballen.

Pauserapport: Liverpool innledet meget bra og fikk en drømmeåpning på kampen da Jonjo Shelvey scoret på et fantastisk langskudd i det 6. minutt. Kun minuttet senere ble Alex Inglethorpes mannskap redusert til ti spillere. Stephen Sama felte Ryan Tunnicliffe som hadde fri bane mot mål. Manchester United tok naturlig nok over banespillet fullstendig, men har ikke klart å skape en eneste farlig målsjanse. Liverpool forsvarte seg heroisk med ti spillere bak ballen, men må nok risikere mer fremover utover i 2.omgang for å få den tomålsseieren som trengs for å passere Manchester United på tabellen og få hjemmebanefordel i semifinalen i sluttspillet.

2.omgang:

46.min: Manchester United gjør ett bytte i pause. Lawrence for Blackett.

48.min: Flott tversoverpasning fra Tunnicliffe. Lawrence når akkurat ikke ballen ved 5-meteren.

53.min: Manchester United klarer ikke å bryte gjennom i midten. Liverpool pakker laget tett sammen.

55.min: Gjennombruddsball. Lawrence er igjennom. Wisdom feller ham. Ballen går inn til Ward. Dommeren vinker spillet videre fordi Lawrence var i offside. Ellers ville det nok blitt rødt kort til Wisdom og straffe til hjemmelaget.

58.min: Januzaj spiller gjennom Cole som fra skrått hold kommer foran Roddan og avslutter hardt , men rett på Ward. Første redningen til liverpool-keeperen i kampen.

59.min: Vermijl kommer gjennom på høyre og avslutter utenfor bortre stolpe.

63. min: Jones for Wisdom.

63 .min: Adorjan for Shelvey. Sannsynligvis to planlagte bytter.

67.min: Lingard kommer enkelt til og får fin skru på ballen. Ward blir testet og må kaste seg for å redde. Manchester Uniteds første gode mulighet i kampen.

69.min: Wilson for Januzaj.

71.min: Fortsatt samme kampbildet. Manchester United med ballen og Liverpool har samtlige ti spillere bak ballen.

72.min: Lingard avanserer og kommer seg vekk fra tre spillere før han avslutter lavt. Ward kaster seg og får fingrene på ballen. Til corner. God sjanse for Man Utd.

73.min Pearson for Ekangamene.

75.min: Nytt, bra forsøk fra Lingard. Like utenfor bortre stolpe.

81.min 1-1 FLANAGAN (selvmål): Vermijil kommer frem på høyre og legger inn. Wilson avslutter. Ballen skifter retning på Flanagan og går i mål.

83.min: Lawrence drar seg inn fra venstre. Ward må slå over til corner.

84.min: Lingard skyter over fra langt hold.

84.min: Morgan for Peterson.

85.min: Liverpool kjemper hardt for å stoppe Manchester Uniteds angrepsbølge.

86.min: Lawrence skyter over fra langt hold.

88.min: Dommeren går tilbake på en situasjon tidligere i kampen og gir Teixeira gult kort.

89.min: Tunnicliffe skyter over.

Sluttrapport: Jonjo Shelvey fantastiske scoring i det 6. minutt holdt til slutt ikke til tre poeng. I det 7. minutt fikk Stephen Sama rødt kort for felling av en motspiller med fri vei mot mål. Etter utvisningen måtte det bli en forsvarskamp for Liverpool. Manchester United klarte ikke å skape sjanser før det hadde gått nesten 70 minutter. Da begynte Alex Inglethorpes mannskap å merke at de spilte ti mot elleve. Manchester United fikk utligningen i det 81.minutt da ballen gikk via Jon Flanagan  og i mål. Liverpool kan være meget godt fornøyd med arbeidsinnsatsen og karakteren mot en mann mer. Dessverre holdt det ikke til seier. Uavgjort betyr at Liverpool endte som nummer tre i Elitegruppen, på plassen bak Manchester United. Liverpool må dermed tilbake til Manchester United for semifinale i sluttspillet.