Martinez frykter Suarez og Sturridge

Everton-manager Roberto Martinez frykter Luis Suarez og Daniel Sturridge foran lørdagens Merseyside-derby på Goodison Park.

Everton har imidlertid bare tapt en ligakamp denne sesongen, og er ubeseiret på hjemmebane i hele 2013.

- Liverpool er i en god posisjon. De spiller med høy intensitet og har gode individuelle spillere, sa Martinez på sin pressekonferanse i dag.

- Duoen på topp er en skikkelig trussel. Du kan skjønne hvorfor Liverpool har hatt suksess denne sesongen. Det er ingen tilfeldighet. De har et sterkt lag, la han til.

- Det finnes mange intense lokaloppgjør, men jeg tror ikke noen kan måle seg med det jeg forventer på lørdag. Jeg har hørt så mange historier, og jeg vet at Merseyside-derbyet er ganske unikt og ganske spesielt. Jeg tror ikke det kan sammenlignes med noe annet derby i fotballverden. Det kommer nok av at røde og blå er jevnt fordelt over hele byen, både innad i familier og på arbeidsplasser.

- Jeg anser dette lokaloppgjøret for å være av ekstra stor betydning. Det spilles mellom to lag som er inne blant topp seks, og det er ikke mye som skiller klubbene på tabellen. Legger du til viktigheten av poengene til dette lokaloppgjøret, tror jeg ikke du finner en større fotballkamp.

Martinez har Antolin Alcaraz og Tony Hibbert tilbake etter langtidsskader, men det er lite sannsynlig at duoen blir kastet rett inn på laget igjen til derbyet. Hibbert har spilt bare to kamper i hele 2013 etter problemer med en leggmuskel, mens midtstopper Alcaraz ennå ikke har spilt en eneste offisiell kamp for Everton etter overgangen fra Wigan i sommer. Han har slitt med brokk, lyske- og hamstringproblemer.

- Antolin er helt skadefri nå, og har jobbet godt den siste uken. Han er en uke foran skjema. Jeg vil si han er klar til å spille en rolle i kampen. Det vil ikke være noe problem nå, men det handler om å velge riktig øyeblikk. Et intenst derby er kanskje feil kamp å gi ham sjansen i, uttalte Martinez.