Midtstoppere får kritikk

Brendan Rodgers var skuffet over sine unge spillere etter tapet mot Oldham, og Martin Skrtel og Sebastian Coates får nå også høre managerens vrede.

Til engelske morgenaviser gjentar Rodgers at klubbens unggutter ikke bestod testen mot et fysisk og kampvillig Oldham, og ved siden av Steven Gerrard er det bare Jordan Henderson og Joe Allen han mener kom fra kampen med noe som helst heder. Det innebærer også den storvokste midtstopperduoen Martin Skrtel og Sebastian Coates.

Skrtel ble vraket til siste ligakamp mot Norwich til fordel for Jamie Carragher, og det meste tyder på at Carra igjen blir valget mot Arsenal førstkommende onsdag kveld. Coates har generelt fått lite tillit av manageren og skal ønske å forlate klubben enten ved salg eller på utlån for å få mer førstelagsspill.

- Jeg må gi kreditt til Jordan Henderson og Joe Allen, de gjorde det bra, hevder Rodgers overfor The Guardian. – Det er ikke mange andre jeg kan si det samme om. Det gjelder også for de eldre spillerne.

- Denne unge Smith hadde ikke scoret et mål på hjemmebane på to år og han møter trolig våre to mest fysisk sterke spillere i vårt midtstopperpar. En gutt som kommer rett fra universitetet og ser ut som han er Didier Drogba. Vi har sett det før med Benteke (Aston Villa), som har forsvunnet etter at vi spilte mot ham. Du vet hva du møter når du reiser til Oldham. Du må brette opp ermene og kjempe, men vi var ikke tøffe nok.

- Jeg snakker generelt, om fysikken i laget og ikke bare Martin Skrtel, modererer Brendan Rodgers seg da den slovakiske midtstopperen blir nevnt spesielt. – For meg starter presset høyere oppe i banen. Det var for lett for dem å spille ballen fremover. Det lignet det første baklengsmålet mot Stoke, da ballen ble spilt ut til Huth. Vi må sørge for bedre press lengst fremme.

- Folk spør meg om Borini, de sier at hans største fortrinn er det fysiske. Hans kraft og aggresjon, det er hva han er kjent for. Det er noe han må forbedre da det er hans største styrke.

- Når det gjelder Joe Allen har jeg sett Joe kaste Yaya Touré i bakken sist sesong. Han har aldri vært underlegen fysisk. For noen er deres fysiske styrke i hodet, ellers kunne du stilt opp med et lag av basketballspillere. Jeg synes ikke vi har et lag som er fysisk lett eller mangler høyde. Jeg tror det er mentalt og det er noe vi må forbedre.