Nær overgang for Toure

The Guardian melder at Liverpool er nær en overgang for Kolo Toure. Midtstopperens kontrakt med Manchester City utløper til sommeren.

Kolo Toure ligger an til å bli Liverpools første sommersignering. Brendan Rodgers ønsker å hente inn en erfaren spiller i midtforsvaret når Jamie Carragher nå legger opp. Toure er tilgjengelig på fri overgang når hans fireårsavtale med Manchester City utløper i neste måned. 32-åringen har ikke blitt tilbudt en kontraktsforlengelse på Etihad Stadium, men ønsker å fortsette karrieren i Premier League og ideelt sett i nordvest ettersom hans barn går på skole der.

Det antas at Liverpool i prinsipp har kommet til enighet med Toure, som er i USA på Citys postseason-tur, og spilleren vil gjennomføre den medisinske testen når han returnerer til England.

Brendan Rodgers kan komme til å trenge tre forsterkninger i forsvaret. Jamie Carragher spilte sin siste kamp i går. Martin Skrtel har ikke fått tillit, mens Sebastian Coates har slitt med å prestere i to sesonger på Anfield. Liverpool skal være åpne for tilbud på Coates. Rodgers hevder at Skrtel fortsatt er i hans fremtidsplaner.

Rodgers har flere transfermål. Kyriakos Papadopoulos i Schalke 04 skal være hovedmålet, mens Ajax’ Toby Alderweireld også vurderes. Lilles venstreback Lucas Digne er nok en mulighet.