Negativ til EL gjennom Fair Play

Brendan Rodgers er ikke spesielt begeistret over tanken på at Liverpool kan kvalifisere seg til Europa League gjennom Fair Play, og dermed få en rekordtidlig sesongstart.

Det er en sjanse for at Liverpool kan komme med i Europa League gjennom den såkalte Fair Play League. De røde har nå klatret til 2.plass på Fair Play-tabellen, som ble oppdatert på torsdag.

- Det er ikke noe jeg er så veldig ivrig på. Jeg vil komme dit på riktig vis, uttaler Rodgers til Telegraph.

- Kanskje må vi pådra oss et par utvisninger eller gule kort, spøker han.

- Vi ønsker å kvalifisere oss ut fra sportslige resultater, og det er lite sannsynlig at vi kommer med via Fair Play.

- Det handler om stolthet. Du ønsker å kvalifisere deg gjennom gode prestasjoner og ligaposisjon. Europa League var en lang turnering for oss denne sesongen. Ikke tolk meg feil, vi likte å delta og var skuffet når vi ble slått ut. Men jeg tror at vi må starte enda tidligere om vi kvalifiserer oss via Fair Play League. Jeg ville foretrekke at vi kvalifiserte oss gjennom ligaplasseringen eller ved å vinne et trofé. Dersom vi ikke klarer det på den måten, er det bedre for klubben å fokusere på de nasjonale cupene og ligaen.

- Vi kan bli utfordrere neste sesong. I andre halvdel av sesongen er det ikke mange kamper hvor vi har blitt utspilt eller grundig slått. Strukturen i laget er endret. Vi måtte begynne å score flere mål, og vi har gjort det. Balansen i laget har blitt bedre, men den ville aldri bli perfekt denne sesongen. Med litt mer kvalitet inn i laget kan vi nå langt.