Ngoo sendte Hearts til ligacupfinalen

Michael Ngoo utlignet for Hearts og sørget for ekstraomganger i den skotske ligacupsemifinalen mot Inverness. Den utlånte Liverpool-spissen nettet også i straffespark-konkurransen som Hearts vant 5-4.

Både Danny Wilson og Michael Ngoo spilte hele kampen for Hearts i semifinalen mot Inverness på Easter Road. Ngoo var meget aktiv gjennom hele kampen, og utlignet til 1-1 i det 66.minutt, og sørget dermed for ekstraomganger. Ngoo pådro seg forøvrig også et tidlig gult kort – allerede etter 23 minutters spill. Han hadde en rekke sjanser foruten scoringen. Blant annet en avslutning i stolpen. Hearts fikk Jack Robinson utvist etter 77 minutters spill, og spilte dermed i tre kvarter med en mann mindre på banen. Likevel holdt det altså til ligacupfinale for Michael Ngoo, Danny Wilson og deres nye lagkamerater, men det hele måtte avgjøres på straffespark-konkurranse der Ngoo satte Hearts sitt andre straffespark i mål. Hearts scoret på alle sine fem straffespark, mens Inverness misset på sitt siste.

Jay Spearing spilte som vanlig hele kampen for Bolton, da Lancashire-klubben røk ut av FA-cupen i 4.runde mot Everton grunnet et overtidsmål av John Heitinga. Gjestene fra Merseyside vant 2-1. Spearing pådro seg et gult kort i kampen.

I League Two ble Adam Morgan sittende på benken gjennom hele kampen da Rotherham skuffet stort og tapte 3-1 for bunnlaget Bristol Rovers hjemme på New York Stadium. Det hører med til historien at vertene spilte en hel omgang med bare 10 mann etter en utvisning like før pause.