Ni mål på sju kamper

Luis Suarez gjorde sitt niende mål på sju Premier League-kamper under dagens lokaloppgjør på Goodison Park, med et fantastisk langskudd på frispark. Han var også nær ved å sette inn et vinnermål på overtid.

- Hans vilje til å spille en fotballkamp er utrolig. Vi la planer slik at han kunne spille mot Fulham, to VM-kvalifiseringskamper og så denne kampen. Det var helt klart at han ønsket å spille dem alle. Han ønsket ikke å gå glipp av Fulham-kampen. Han ønsket å spille i hver enste av disse kampene. Han er bare utrolig. Han kom tilbake sent torsdag kveld, trente i går og så overraskende frisk og rask ut på trening, sa Brendan Rodgers til pressen etter kampen.

- Han klarte seg fint. Jeg kjenner spilleren godt, og vet hva han gir meg. Jeg hadde bare en spiss de første seks månedene forrige sesong, og det ga meg en god pekepinn på hva han står for holdningsmessig.

- Jeg vet også at han av og til kan skaffe deg poeng mot slutten av kamper der han ikke har spilt spesielt bra. Han skaffet oss nesten alle tre poengene i dag med et strålende skudd som Tim Howard måtte gjøre en god redning på. Han er en spiller som gir alt i hver eneste kamp, så jeg var ikke i tvil om at han skulle spille i dag.

En episode mange snakker om etter kampen var Kevin Mirallas sin forferdelige takling på Suarez en drøy halvtime ut i matchen.

- Jeg mener at Mirallas burde ha vært utvist. Jeg har sett ham spille i noen år, og han virker å være en ærlig spiller. En god angrepsspiller. Av og til kan angrepsspillere gjøre håpløse taklinger. Men dette var en veldig stygg takling. Jeg syntes det var en strålende kamp, så vi behøver ikke at slike ting skal skjemme kampen.

- Vi ønsker å spille 11 mot 11, og se flott angrepsfotball. Du ønsker ikke å se spillere bli utvist. Men når de fortjener å bli utvist, burde det skje.

- Jeg visste at det var en relativt stygg takling etter at Luis ble liggende nede så lenge, og legene jobbet så iherdig rundt ham. Han er en spiller som kan passe på seg selv ute på banen. Han er en sterk spiller, det er det ikke tvil om.