Ny viktig dag for Hillsborough-familiene

Prosessen med å få arrangert et nytt likskue etter Hillsborough-tragedien går sin gang, og Hillsborough-familiene reiser til London denne uken for å være tilstede under den andre forhåndshøringen til Lord Justice Goldring.

Høringen finner sted på onsdag, og Liverpool Echo beskriver dette som et stort steg i riktig retning for de etterlatte.

Rettsmedisineren kommer til å offentliggjøre flere detaljer omkring etterforskningen, og kan komme til å slå fast eksakt når det nye likskuet vil bli holdt. Etter den forrige høringen antydet han at det nye likskuet vil finne sted i nordvest, og at det vil starte en gang tidlig på nyåret neste år.

- På onsdag vil vi få høre hvor omfattende det nye likskuet blir. Vi ser frem til en informativ høring som vil gi oss eksakte detaljer om de neste stegene som blir tatt, og vi vil få mye informasjon om likskueprosessen, sier Sheila Coleman i Hillsborough Justice Campaign til Liverpool Echo.

Lord Justice Goldring forventes også å annonsere om han vil utnevne et separat etterforskningsteam eller ei, som i så fall skal etterforske tragedien parallellt med etterforskingen til Independent Police Complaints Commission.

Onsdagens høring vil også bli TV-overført til Liverpool Crown Court, for de etterlatte som ikke har anledning til å dra til London.