Nye likskuer rett over nyttår

Det vil bli holdt nye likskuer for de 96 Liverpool-supporterne som omkom i Hillsborough-tragedien i begynnelsen av 2014.

Rettsmedisineren som vil lede likskuene, Lord Goldring, fortalte Hillsborough-familiene under en høring i London i dag at han tar sikte på nye likskuer tidlig i 2014.

Det har vært litt oppstandelse blant de etterlatte etter at politiet hadde antydet at nye likskuer måtte vente til etterforskningen av dekkoperasjonen var fullført. En prosess som vil ta flere år.

Lord Goldring indikerte imidlertid at en slik forsinkelse ikke vil være særlig gunstig.

- Anne Williams sin død er en kraftig påminnelse om at det haster med å få gjennomført nye likskuer, samtidig som at det er behov for at etterforskningen blir håndtert så raskt som mulig, sa han under dagens høring.

Lord Goldring uttalte også at han vil bekrefte hvor de nye likskuene vil bli holdt i neste uke.

High Court beordret nye likskuer i desember, etter at retten annullerte de opprinnelige likskuene der det ble konkludert med at de 96 omkom som følge av en ulykke som ingen kan stilles til ansvar for. Avgjørelsen i High Court kom i kjølvannet av avsløringene til Hillsborough Independent Panel i september, der det ble avslørt en omfattende dekkoperasjon fra politiet og myndighetenes side.