Offensive Enrique

Jose Enrique betrakter seg selv som en meget offensiv forsvarsspiller.

Venstrebacken har bidratt med to scoringer denne sesongen, etter å ha funnet veien til nettmaskene i hjemmekampene mot Wigan og Swansea.

- Jeg har alltid vært en offensiv sideback, men med denne manageren er jeg det i enda større grad, sier Enrique til Liverpoolfc.com.

- Mot West Ham spilte jeg nesten som en spiss, da jeg kom mye inn i straffefeltet. Jeg liker virkelig denne spillestilen, fortsetter 27-åringen.

- Til tider slipper du å forsvare deg så mye. Jeg liker meg bedre når jeg får være med frem i angrep enn når jeg må forsvare meg. Men det er normalt. Manageren har hele tiden sagt til meg og Glen, og de andre sidebackene, at vi må spille veldig høyt i banen. Det liker jeg, for man liker best å angripe.

Enrique og back-kollega Glen Johnson har høstet mange lovord fra manager Rodgers den siste tiden.

- Det er noe jeg er veldig takknemlig for. Jeg vet hva han har sagt, og du må bare takke og bukke. Vi forsøker å jobbe så hardt som vi kan. Du jobber hver dag. Du er på banen nå, men dersom du får en formsvikt vil en annen spiller ta din plass. Jeg forsøker å holde meg på laget. Jeg liker ikke å snakke om meg selv. For meg fremstår Glen som en av de beste høyrebackene i verden.

- Vår viktigste oppgave er å forsvare oss. Vi er forsvarsspillere, så vi må forsvare oss. Det er veldig viktig å holde nullen så ofte som mulig. Vår førsteprioritet er forsvarsspillet, men i mange av kampene – ikke bare på hjemmebane, men enda oftere – har vi ballen og kontrollerer kampen. Manageren ønsker sidebacker som forsøker å bidra som en ekstra angrepsspiller. Det er fint, for da handler det ikke bare om å forsvare seg, men at vi får angripe av og til også. Han ønsker at vi skal være med fremover hele tiden, som ekstra angrepsspillere. Det er flott. Jeg trives virkelig med denne type fotball.

- I måten vi spiller på og med tanke på fremtiden så synes jeg vi har hatt fremgang. Som manageren har sagt hele tiden ville den første sesongen hans her bli vanskelig, for han kom til klubben med en ny spillestil, som vi egentlig ikke er vant med i England. Det var vanskelig å bli vant til systemet for spillere som aldri har spilt denne type fotball tidligere. Nå kan man se at vi spiller bra til og med i de kampene vi ikke vinner. Southampton er vel den eneste kampen i det siste hvor vi ikke har spilt særlig bra.

- Mot West Ham forsøkte vi å vinne helt til siste slutt, og spilte veldig bra. Vi hadde ikke hellet med oss i angrep. I fjor spilte vi to finaler og vant en av dem. Man ser nå hvor vanskelig det er å vinne et trofé. Vi vant et trofé i fjor, men ingenting i år. Men med tanke på fremtiden har vi hatt fremgang.

- Det er enkelt å spille sammen med gode spillere. Av og til får jeg høre at jeg fungerer godt sammen med Luis Suarez. Jeg anser Luis som en toppspiller, så det er lett å spille sammen med ham. Det samme gjelder med Coutinho. Han er en veldig god spiller. Du kan se hans utrolige talent, og han er fortsatt veldig ung.

- Når det gjelder Luis, så har han hatt et veldig godt år her, etter bare seks måneder i klubben tidligere. Nå ser vi den virkelige Luis, som scorer mange mål. Jeg tror det samme vil skje med Coutinho. Du ser hvor bra han gjør det nå, men han vil bli mye bedre. Blir han bedre etter det han har gjort for oss allerede, vil han bli en toppspiller for oss. Han er en veldig rolig spiller. Han snakker ikke mye, men han er alltid spøkefull. Jeg liker ham veldig godt.