Oldham kjemper mot vinterværet

Oldham håper at søndagens FA-cupkamp mot Liverpool kan spilles som planlagt etter at det skal installeres utstyr for å blåse varmluft på gressmatten. Men først må snøen fjernes.

Boundary Park, Oldhams bane, har blitt dekket av flere centimeter med snø i løpet av helgen, og ifølge værmeldingen skal det bli minusgrader i Oldham frem mot helgen. Banen har heller ikke undervarme.

Det engelske fotballforbundet vil bidra med ekstrautstyr ettersom kampen skal direktesendes på engelsk tv. Banen skal dekkes til for å beskytte gressmatten, og en maskin skal blåse varmluft på underlaget. Utstyret skulle ha blitt installert i dag, men først må snøen på banen fjernes.

Oldham har på det nåværende tidspunkt tro på at kampen kan avvikles uten problemer, men klubben må også sørge for å klargjøre områdene rundt banen, slik at det blir sikkert for tilskuerne. Oldham har bedt om hjelp fra frivillige.
- The Latics ber om hjelp fra frivillige for å sørge for at søndagens 4. rundekamp i FA-cupen mot Liverpool kan spilles. Det trengs hjelp denne uken for å fjerne snø inne på Boundary Park og fra områdene rundt, skriver Oldham på sin nettside.

Kampen er utsolgt og Oldham vil i tillegg motta £135850 i inntekter grunnet tv-overføring. Det er derfor viktig for League One-klubben at kampen spilles som planlagt.