Ønsker pristak på bortebillettene

Supporterne til Liverpool og Manchester United skal jobbe sammen i kampen om å få en makspris på billettene til bortekampene. Koster hele £62 for å se Liverpool mot Arsenal på Emirates Stadium.

Supportere til Liverpool og Manchester United vil jobbe sammen med andre klubbers supportere og Football Supporters’ Federation (FSF) for å få et pristak på bortebillettene i Premier League. Manchester City sendte nylig tilbake 1/3 av billettene, priset £62, til søndagens kamp mot Arsenal.

FSF og Supporters Direct er i gang med å arrangere formelle møter mellom supportergrupper i Premier League. De ønsker å drive lobbyvirksomhet for å få Premier League og klubbene til å introdusere en maksimumsgrense på £20-£25 på bortekamper.

I Premier Leagues regelverk står det at bortefansen må betale samme pris som hjemmesupporterne. FSF-president Malcolm Clarke mener at fansen har fått nok. Økte tv-inntekter fra neste sesong bør resultere i lavere kostnader.
- Selv om våre klubber er rivaler, blir stemningen inne på stadion mye dårligere uten bortesupporterne. Vi kommer til å lansere en kampanje i løpet av noen uker hvor vi ber om en makspris på bortebilletter i Premier League. Neste sesong kan de kutte £32 fra hver billett i hver kamp for hver supporter i Premier League og likevel få inn like mye penger som de har fått denne sesongen, og det på grunn av tv-inntektene, uttaler Clarke til The Guardian.

Supporterne til begge Manchester-klubbene Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham må betale priser i høyeste kategori for å overvære bortekamper, mens supportere til mindre klubber må ut med mindre. Stokes supportere må bare betale £32,50 når de reiser til Arsenal i neste måned, mens tilhengerne til både Liverpool og Manchester City må ut med £62. Liverpool spiller på Emirates om to uker. Klubben forventer å selge hele billettkvoten, men det er enighet blant supporterne at de blir utnyttet for sin lojalitet og sitt engasjement.

Supporterunion n Spirit of Shankly mener supporterne må forenes for å få en reduksjon i billettprisene.
- Vi forsøker å få supportere fra alle klubbene rundt bordet. Liverpool-fansen kommer ikke til å få endret på dette på egenhånd. For øyeblikket er vi en klubb midt på tabellen, men må likevel betale priser i kategori A, sier en talsmann for Spirit of Shankly

- Vi skal jobbe med erkefienden Manchester United og andre for å sette press på klubbene til å introdusere tak på billettprisene for bortekampene. Alle fleiper om at Manchester Uniteds supportere er fra utenfor Manchester, men kjernen av dem kommer fra Manchester-området. Rivaliseringen vil synke når prisene driver lokale folk vekk fra kampene, sier Paul Martin i Spirit of Shankly

- Hvis hjemmeklubbene ønsker å ta ulik pris for hjemmefansen avhengig av motstanderen, så er ikke det urimelig, men å ta høyere pris for en gruppe supportere kontra en annen er klart urettferdig, uttaler Duncan Drasdo i Manchester United Supporters trust.

Martin har fulgt Liverpool hjemme og borte i 12 år, men vurderer å droppe en kamp for første gang i den perioden grunnet prisen på Arsenal-billetten.
- Jeg tror ikke at jeg kommer til å kjøpe billett til Arsenal. Prisen på £62 er bare utrolig, mer enn dobbelt av hva den burde være. Dette vil bli første gang på 12 sesonger at jeg har sett en pris på en billett og tror at jeg ikke kommer til å få en. Arsenal er ikke en opplevelse verdt £62. Du anser det som en pris på en FA-cupfinalebillett.

Premier League forsvarer prisnene med at kvaliteten på stadionanleggene i toppdivisjon har forbedret seg mye, samt at tilskuertallene er bedre enn på mange år.
- Billettprisene er en sak for hver enkelt klubb. Mange jobber hardt med tilbud på stadionene til forskjellige tidspunkt i løpet av sesongen, og det gjør toppfotballen tilgjengelig for en rekke fans. Kvaliteten og sikkerheten på anleggene er et resultat av omfattende og kontinuerlige investeringer fra klubbene. Supporterne trives tydeligvis i miljøet de ser Premier League-kampene. Dekningsgraden på stadionene er 95% denne sesongen, og den har vært 90% de seneste 15 sesongene på rad, sier en Premier League-talsmann.