Opp- og nedrykk innføres i U21 Premier League

Opp- og nedrykk innføres i U21 Premier League fra 2014/15. Ligaen vil bestå av to divisjoner á 11 lag.

Den tidligere reserveligaen har gjennomgått en rekke forandringer de seneste årene. I 2013/14 består ligaen av en avdeling med 22 klubber som har søkt om Kategori 1-status i Elite Player Performance Plan.  Fra 2014/15-sesongen blir det innført to divisjoner med opp- og nedrykk. Det betyr at Alex Inglethorpes mannskap må havne på øverste halvdel på tabellen denne sesongen for å bli med i det gjeveste selskap i 2014/15.

Premier League skriver følgende om det nye formatet:
«Fra 2014/15-sesongen og fremover vil ligaen bli inndelt i to divisjoner basert på tabellposisjonen ved slutten av 2013/14-sesongen, og det vil bli opp- og nedrykk (to lag opp og to lag ned) i sesongene fremover.»

«For tiden er det 22 Kategori 1-klubber. Dette vil bety to divisjoner á 11 klubber i 2014/15. Klubbene vil møte hverandre hjemme og borte. Det blir ikke play-off eller finale slik det er i det nåværende systemet. Istedenfor blir laget som ender på toppen av tabellen ved sesongslutt mester.»

- Planen om hvordan vi introduserer større konkurranse og gjengir omgivelsene i Premier League er noe som har vært debattert mye blant klubbene. Etter diskusjoner med Premier League-klubbene har vi møtt akademi-managerne i sommer for videre samtaler. Vi ble enige om å innføre opp- og nedrykk i U21 Premier League, uttaler Ged Roddy, Premier League Director of Youth, til premierleague.com.

Premier League har også introdusert U21 Premier League Cup for 52 klubber, men denne sesongen har Liverpool valgt å avstå deltagelse.