Optimist selv om U18 tapte for Stoke

U18-trener Steve Cooper ser lyst på fremtiden selv om hans lag tapte hele 4-1 for Stoke i helgen.

Liverpool U18 gikk på en stygg smell i kampen mot Stoke på hjemmebane sist helg, men dette var deres første tap på sju kamper i alle turneringer. Cooper synes derfor at det ikke er noen grunn til panikk.

- Det er positive ting å ta med seg fra kampen. Det er aldri hyggelig å slippe inn fire mål i en kamp, uansett nivå. Men, når jeg reflekterer over kampen, så stilte vi med et meget ungt lag, og mange av disse unge spillerne leverte en god kamp, uttaler trener Cooper til Liverpool Echo.

- Vi spilte tidvis fin fotball, og skapte plenty med sjanser. Det vil være naivt av oss å bli deprimerte over denne kampen, vil det ikke?

- Selvsagt reflekterer vi over tapet, og vil analysere kampen grundig. Det er enkelte ting vi vet vi må bli bedre på, og må jobbe med i tiden som kommer. Men jeg mener at du lærer minst like mye om spillerne, og deres karakterstyrke og holdninger, når du taper som når du vinner.

- Du kan vurdere spillernes karakterstyrke ut fra en kamp som dette. Klarer de å holde hodet kaldt. Klarer de å håndtere et tap. En profesjonell spiller må være i stand til å håndtere alle typer scenarier, og lære seg både å vinne og tape.

- Du kan ikke miste bakkekontakten om du vinner en kamp, og det samme er tilfellet om du taper. Vi jobber på lang sikt, og ting handler ikke bare om en kamp eller ett tap, avslutter Cooper.

U18 får muligheten til å reise kjerringa etter tapet for Stoke når de gjester Tottenham på lørdag. Kampen spilles på Spurs Lodge, med avspark klokken 12.00.