Optimistisk Reina

Med supporterne i ryggen har Pepe Reina god tro før returmøtet med Zenit St. Petersburg, men erkjenner at det er viktig å få en god start på kampen og ikke slippe inn mål.

- Vi må vise karakterstyrke, og det gjelder både spillere og fans, forklarer Liverpools keeper til Liverpoolfc.com før torsdagens retur mot Zenit. – Spesielt de første 15-20 minuttene slik at vi får folk med oss, men fansen vil løfte oss under de svake øyeblikkene slik de alltid gjør.

- Det at det er en kveldskamp gjør det annerledes. Supportere kommer mer oppglødde til kamp, det er vanskelig å forklare men det er en annen atmosfære.

- Det vil bli enda større og mer lydhørt dersom vi kan score det første målet, så forhåpentligvis greier vi det.

Pepe Reina kjenner godt til kveldskamper på Anfield, både i spill for og mot Liverpool. Han stod i mål da Barcelona tapte 1-0 i semifinalen i UEFA-Cupen i 2001, etter en straffescoring fra Gary McAllister. Han reddet imidlertid to straffer da de røde vant på straffesparkkonkurranse mot Chelsea i 2007 og gikk til finalen i Champions League.

- Alle kjenner til Anfield på en kveld i Europa og det er ingen tvil om at fansen kan utgjøre en forskjell.

- Returen mot Chelsea i 2007 er et godt eksempel. Da lå vi ikke under med 2-0, det var 1-0 i underlege, men det var et vanskelig resultat og historien kunne ha vært annerledes om de hadde fått en tidlig scoring. Det er den mentaliteten vi må ha. Det kokte på Anfield den kvelden og jeg har ikke opplevd noe lignende siden.

- Innstillingen til spillerne vil være annerledes når du går til en kamp du vet du er nødt til å vinne med to eller tre mål, men først må vi sørge for at vi ikke slipper inn noen scoringer. Å beholde konsentrasjonen er helt avgjørende.

- Manageren vil se på det og ta ut et lag som er i stand til å vinne kampen og sørge for at vi går videre, svarer Reina på spørsmål om Sturridge og Coutinho vil bli savnet. - Det første målet vil bli veldig viktig.

- 90 minutter er lang tid og hvis vi kan holde buret rent vet vi at det vil komme sjanser. Jeg er virkelig optimistisk.