Owen gir seg

Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen har bestemt seg for å legge opp som fotballspiller etter inneværende sesong.

33 år gamle Owen står bokført med 40 mål på 89 landskamper for England. Han har spilt for Liverpool, Real Madrid, Newcastle og Manchester United, og er nå i Stoke.

- Det er med stolthet jeg annonserer at jeg akter å gi meg med fotballen, sier Owen til BBC Sport.

- Jeg har vært så heldig at min karriere har tatt meg på en reise jeg bare kunne ha drømt om, legger han til.

Owen slo igjennom som tenåring i Liverpool og kom med i Englands tropp til VM-sluttspillet i 1998, bare 18 år gammel.

Han har gjort til sammen 220 mål for klubbene han har spilt for, og har vunnet Premier League, FA-cupen, ligacupen tre ganger og UEFA-cupen. Owen ble også kåret til European Footballer of the Year i 2001, og ble dermed den første engelskmann til å vinne den kåringen siden Kevin Keegan i 1979.

Owen sluttet seg til Stoke ved starten av inneværende sesong, og har gjort ett mål på sju kamper for dem.

- Etter å ha gått gradene i Liverpool og debutert for deres førstelag i en alder av 17 år, før ferden gikk videre til Real Madrid, Newcastle, Manchester United og nå Stoke, for ikke å forlgemme at jeg har representert mitt land ved 89 anledninger, føler jeg nå at tiden er inne til å legge fotballstøvlene på hylla, sier Owen.

- Min karriere ville ikke ha vært mulig uten den fenomenale støtten jeg har fått fra managere, trenere, lagkamerater, stab, supportere og mine egne personlige sponsorer. Jeg ønsker å takke dem alle for den store rollen de har spilt i å hjelpe meg å nå toppen i mitt yrke. Men aller mest ønsker jeg å takke min familie. Min flotte kone Louise, for hennes kjærlighet og støtte gjennom alle mine opp- og nedturer i karrieren, og for ha gitt meg den største gaven av dem alle, våre barn.

- Jeg ønsker å takke min mor, som har tatt brodden av mine frustrasjoner, og har holdt familien tett sammen. Hun la grunnlagert for min suksess. Hennes hengivenhet til meg og mine brørdre og søstre har vært utrolig. Jeg ønsker også å takke Terry, Andy, Karen og Lesley for å være så forståelsesfulle og skape et perfekt oppvekstmiljø.

- Og ikke minst vil jeg takke min far. Vi klarte det, gamle venn! Du var med meg hele veien fra iskalde lokale parker til jeg terroriserte de beste forsvarsspillerne i verden på de største scenene. Jeg kunne ikke har gjort det uten deg.

Owen vant The Treble med Liverpool i 2001 – ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen. Han scoret to sene mål i 2-1 seieren over Arsenal i FA-cupfinalen det året. Totalt gjorde Owen 158 mål på 297 kamper for Liverpool før han gikk til Real Madrid for £8M i 2004.