Planer om bydelsfornyelse fremlagt

Et konsortium ledet av Liverpool City Council med støtte fra Your Housing Group og Liverpool FC har lagt frem planer om en fornyelse av bydelen Anfield.

Ifølge Liverpool Echo vil prosjektet koste £260M, og vil ta fem år å gjennomføre.

I oktober besluttet Liverpool FC å bli værende på sitt nåværende stadionanlegg og utvide dette. Daily Telegraph melder at åtte eiendommer i nærheten av stadion gjenstår å kjøpes opp før klubben kan levere inn en byggesøknad.

Hovedpunktene i bydelsprosjektet:


 * Rehabilitering av mer enn 550 hjem i Anfield/Rockfield-området.

* Bygge ny fotgjengervennlig vei som vil knytte Walton Breck Road High Street til Priory Road. Veien skal gå gjennom Stanley Park langs eksisterende Mill Lane.
Navnet blir 96th Avenue.

* Bygge et 900 kvadratmeter stort matsenter i Stanley Park.

* Utbedre Walton Breck Road og Oakfield Road.

* Opprette et offentlig «Village Square» i krysset ved den foreslåtte veien og Walton Breck Road.

* Rive 300 falleferdige og nedslitte boliger.

* Fortsette utviklingen av energieffektive boliger med Keepmoat west i Walton Breck Road – ca 250 boliger i fase fire og fem av The Parks-utviklingen i et mer attraktiv og tryggere miljø.

* Ferdigstillelse av restaureringen av Stanley Park, inkludert parkeringsplass, med en rekke nye funksjoner og bruksområder.

* Forbedre design for å integrere the Park med boligene ved siden av og gjøre ankomsten lettere.

* Bygge hotell med 100 senger, trolig i «Village Square».

* Etablere nye kontorbygg – et forretningssenter og nye, orbedrede butikklokaler i «Village Square» og Walton Breck Road/Oakfield Road. 

- Kunngjøringen av denne visjonen for en videre fornyelse av Anfield-området er et viktig skritt mot å gjøre området til det bedre. Klubben har en historie for et fremgangsrikt arbeid med LCC og andre til å få frem forbedringer i området. Det har blir gjort en store investeringer med å oppruste av Stanley Park, uttaler Liverpools administrerende direktør Ian Ayre til Liverpoolfc.com.

- Vi ser frem til å samarbeide og spille en rolle i utviklingen av bydelsfornyelsen. Vi oppfordrer på det sterkeste lokale beboere, virksomheter og samfunnsgrupper til å engasjere seg i prosessen og komme med sitt syn.

- Dette er også en viktig milepæl når vi skal undersøke muligheten for å utvide vårt stadion. Vi vil fortsette dette arbeidet, som er bare en del av Anfield-områdets bredere visjon, og det er mye arbeid som skal gjøres for å få realisert de planene.

- Vi har hele tiden sagt at en stadionutvidelse vil være gjenstand for detaljerte økonomiske og sosiale forundersøkelser og støtte fra samfunnet og beboerne. Det omfatter vår evne til å kjøpe opp eiendommer for den foreslåtte utvidelsen. En utvidelse er også gjenstand for klubben til å kunne navigere i planleggingslandskapet. Vi er meget glade for å si at fremgangen som gjøres er meget positiv.

Beboerne inviteres til å komme med tilbakemeldinger over de neste seks ukene.
- Det er viktig at folk forstår at det vi har kunngjort i dag er ideer og konsepter for fornyelse av Anfield. Vi har tro på at dette kan bli utført, men vi trenger virkelig å høre folks syn, sier John Anderson, borgermester i Liverpool, til Liverpoolfc.com.

- Vi mener planene er spennende, og vil føre til et steg i endring av livskvalitet for mange tusen mennesker og være til stor nytte for byen, ikke bare Anfield. Men innbyggerne, forretningsfolk og andre kan ha andre meninger og sine egne utmerkede ider.

- Fortell oss hva dere mener og hva dere ønsker. Anfield tilhører ikke Liverpool City Council, Liverpool Football Club eller Your Housing Group. Anfield tilhører alle.