Politiet kan ha tuklet med filmopptak

Under dagens Hillsborough-høring i London kom det frem at politiet kan ha redigert og tuklet med filmopptak fra tragedien i 1989.

En internasjonalt anerkjent ekspert uttrykte bekymring over opptak med håndholdte videokameraer gjort av polititjenestemenn mens tragedien utspant seg på Hillsborough, og antydet at disse kan ha blitt redigert og forandret på i ettertid.

- Jeg foreslår at en ekspert ser på dette, og at vi sørger for at vi får så gode kopier av disse opptakene som mulig, uttalte advokat Pete Weatherby på vegne av 21 av familiene under dagens høring, ifølge Liverpool Echo.

En annen advokat, som representerer 74 familier, var også bekymret over opptakene som har vært i politiets hender. Han ba om at kvaliteten på opptakene ble finstudert, ettersom et familiemedlems eget opptak var av langt bedre kvalitet enn kopien som ble lagt frem under det forrige likskuet.

Rettsmedisiner Lord Justice Goldring understreket under dagens høring hvor viktig det er at det nye likskuet faktisk starter den 31.mars som fastsatt tidligere.

- Jeg er veldig bestemt på at vi vil starte når jeg har sagt at det skal starte, siteres han av Echo.

Dette ble tatt godt i mot av Hillsborough-familiene.

Det er mye materiale som skal gjennomgås innen den tid, men man er oppsatt på å komme i gang med likskuet den datoen uansett.

Juryen under det nye likskuet vil høyst sannsynlig bli tatt med til Hillsborough Stadium for en gjennomgang av hva som skjedde under tragedien. Det er også snakk om at BBC vil frigjøre tidligere usette opptak fra tragedien.