Poteten Henderson

Jordan Henderson spiller hvor som helst på midtbanen, og liker at rollene hans varierer.

Den tidligere Sunderland-spilleren har bekledd en rekke midtbaneroller for Liverpool denne høsten. 23-åringen har bestått oppgaven i dem alle.

- Jeg har følt at jeg har behøvd å forbedre mine taktiske egenskaper. Når manageren kom til klubben hadde jeg noen diskusjoner med ham om hva jeg måtte gjøre. Og det føles som om manageren virkelig har hjulpet meg på dette området, sammen med trenerstaben. Jeg lærer mye av de andre spillerne også, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

- Når du spiller i ulike roller handler det om å vite hva jobben din er rent taktisk. Hvor du skal være på banen, og hva du skal gjøre både defensivt og offensivt.

- Ving-back er en posisjon hvor det, spesielt nå til dags, handler om å bidra i angrep i tillegg til å forsvare seg. Du må være i stand til å håndtere begge deler. Måten vi liker å spille på, ved å kontrollere kampene, gjør at det spesielt er et behov for å skape bredde i angrepsspillet.

- Jeg føler jeg blir bedre hele tiden. Det viktigste er at jeg spiller fotball. Det er hva jeg elsker å gjøre, og forhåpentligvis får jeg fortsette med det.

- Jeg trives. Jeg får ulike utfordringer. Du må bare forsøke å bli kjent med rollen du skal spille i etter beste evne. Jeg har spilt i flere posisjoner. Jeg synes jeg har spilt nok i alle til å vite hva rollen min er. Manageren har hjulpet meg med å bli bedre hele tiden i ulike posisjoner, og har vist meg hva han vil jeg skal gjøre. Jeg har trent på det han har bedt meg om, og forhåpentligvis fortsetter fremgangen og jeg kan spille opp mot mitt beste for laget.

Henderson er meget godt fornøyd med starten på sesongen.

- Vi er i en flott posisjon, men det er fortsatt mye igjen av sesongen. Vi må sørge for at vi fortsetter å prestere på et høyt nivå, og er stabile gjennom hele sesongen.

- Manageren har fått litt mer tid til å sette sitt preg på laget og få det til å gjøre det på den måten han ønsker det skal gjøres på. Jeg følte vi utover sesongen i fjor virkelig hadde fremgang som lag, og avsluttet sesongen veldig sterkt. Etter enda en preseason sammen har vi startet sesongen veldig bra. Vi har egentlig bare fortsatt der vi slapp i vår, og forhåpentligvis fortsetter det slik.