Profesjonell til fingerspissene

Etter å ha spilt 48 kamper for Liverpool forrige sesong måtte Jordan Henderson vente tre måneder før han fikk starte sin første Premier League-kamp i 2012/13. Likevel hører du ikke midtbanespilleren klage.

Henderson har isteden intensivert treningsarbeidet på Melwood, noe som han nå begynner å få betalt for.

- Manageren har vært strålende med meg. Han har forsøkt å forbedre spillet mitt, og har hjulpet meg med de tingene han har ment jeg måtte jobbe med. Det føles som om jeg har blitt bedre på disse tingene nå, og forhåpentligvis blir jeg enda bedre med tiden, sier 22-åringen til Liverpoolfc.com.

- Det var et par taktiske detaljer jeg måtte bli bedre på. Jeg måtte bli mer moden i mitt spill, og bli med fremover på banen i mye større grad. Jeg mener jeg gjør dette nå, men jeg er fortsatt i en læringsprosess og prøver å bli bedre, fortsetter han.

- Kvelden før QPR-kampen i romjulen var det flere som slet med omgangssjuke og kastet opp. Neste morgen følte jeg meg i grei nok form selv, og ønsket å spille. Jeg følte meg ok under kampen, om jeg skal være ærlig. Jeg var riktignok litt blek når jeg ble byttet ut. Det sa i alle fall min mor og far.

- Jeg har ikke startet så mange ligakamper, så jeg ønsket virkelig å spille den kampen. Jeg fikk sjansen, og da ønsket jeg ikke å si at jeg ikke kunne spille på grunn av litt vondt i magen. Jeg ønsket å gi alt jeg hadde, og klarte å holde deg gående i 65 minutter. Jeg tok sjansen, og det fikk jeg betalt for.

Henderson har startet de to siste ligakampene, og har høstet applaus fra tribunen for sin innsats.

- Slikt betyr mye for meg. Supporterne har vært strålende helt siden jeg kom til klubben. De er flotte fans. De er utrolige hver uke, både på Anfield og på bortebane. Det betyr mye for oss spillerne at de applauderer oss av banen. Det er gode øyeblikk.

Nå håper Henderson på fornyet tillit når Liverpool gjester Manchester United på søndag.

- Det er mange spillere her, og alle ønsker å starte den kampen. Alle ønsker å spille mot Manchester United, og jeg er ikke annerledes. Det ville bety mye. Vi går til kampen med tro på oss selv, da vi har spilt godt og oppnådd gode resultater den siste tiden. Dette er en viktig kamp. Stemningen kommer til å være strålende på stadion. Det er kamper som dette alle spillere ønsker å spille i.

- Du er spent foran alle kamper, og spesielt mot Manchester United. Spillerne vil være spente. Nøkkelen er å konsentrere seg om seg selv. Vi har vist hvor godt vi kan spille de siste ukene, så vi må bare fortsette på samme måte. Klarer vi det, tror jeg vi vil oppnå et godt resultat.

Henderson opplyser ellers at han anbefalte Daniel Sturridge å komme til Liverpool. De to kjenner hverandre fra før, gjennom spill for England U21.

- Jeg sa egentlig ikke så mye. Jeg fortalte ham bare hvordan det er i Liverpool. Både klubben og byen taler egentlig for seg selv. Det er flotte mennesker her. Byen er flott, og klubben er enorm. Daniel tok definitivt den riktige beslutningen ved å komme hit, og jeg tipper han blir en topp spiller for Liverpool.

- Jeg synes han spilte veldig bra i debuten mot Mansfield. Han hadde ikke spilt på en stund, men var likevel veldig skarp og fikk sin scoring. Han er et stort talent. Jeg har spilt med ham på U21-landslaget, og kjenner ham ganske godt. Jeg tror han vil bli bra for Liverpool. Han er et godt kjøp, som vil gjøre det veldig bra.