Reina så finaletap fra benken

Brasil viste skyhøy klasse da de knuste Spania i Confederations Cup-finalen hjemme på Maracanã stadion i Rio de Janeiro.

Med tre scoringer og null baklengsmål sørget de gulkledde brasilianerne for en fullt fortjent hjemmeseier i prøve-VM mot de regjerende Europa- og verdensmesterne fra Spania.

Det tok under to minutter før vertsnasjonen satte fullstendig fyr på et allerede oppildnet publikum. En liggende Fred sparket ballen i mål fra kloss hold og sørget for at Spania, som vant alle kampene i gruppespillet, lå under for første gang i turneringen.

Neymar doblet ledelsen på tampen av første omgang med et beinhardt skudd i nettaket, etter at kampen hadde bølget frem og tilbake i høyt tempo i lang tid. Chelsea-forsvarer David Luiz reddet blant annet vertene fra et baklengsmål på streken. Jubelen stilnet heller ikke etter pausepraten, for det tok målscorer Fred kun et snaut minutt å legge på til 3–0.

Spania jobbet seg etter hvert litt bedre inn i kampen, og innbytter Jesús Navas fikk straffespark da han ble lagt i bakken omkring ti minutter inn i den andre omgangen. Sergio Ramos bommet imidlertid regelrett på mål fra ellevemeteren, og Brasil rodde seieren i land.

Dermed fikk benkede José Reina kun én kamp i Spania-buret under sommerens Confederations Cup, i storseieren mot lille Tahiti.