Revansjelysten Lucas

Lucas Leiva håper at Liverpool klarer å snu 0-2 til sammenlagtseier over Zenit St Petersburg.

Det var Lucas sin landsmann, Hulk, som scoret det første målet for Zenit da de vant 2-0 i Russland. Nå håper Lucas at det blir han som ler sist og best, og avanserer i Europa League på bekostning av sin venn.

- Hulk og jeg står hverandre nær, ettersom vi har spilt på landslaget sammen noen ganger. Han gjorde et flott mål mot oss. Zenit tar denne turneringen veldig seriøst. Hulk er en viktig spiller for dem. Han ga meg aldri noen tips om deres lag, for han ønsker selvsagt å vinne kampen akkurat som jeg gjør, uttalte Lucas under en pressekonferanse på Anfield i dag.

- I morgen vil vi ha en vennlig prat etter kampen, men forhåpentligvis er jeg gladere enn ham. Dette er en turnering vil hele tiden har ønsket å gjøre det bra i. Vi kjenner til de spesielle europacupkveldene som publikum gir oss på Anfield.

- Dette blir en viktig kamp for oss med tanke på resten av sesongen. Vi tror virkelig at vi kan gå videre. Forhåpentligvis vil publikum gi oss en spesiell kveld, samtidig som vi spiller bra og går videre.

- Vi må score mål, men vi må også ha det defensive arbeidet i tankene når vi spiller. Slipper vi inn ett mål vil det bli enda vanskeligere for oss. Vi må finne den riktige balansen i morgen. Jeg er sikker på at vi vil ha en god tilnærming til kampen, og forhåpentligvis blir dette husket som en ny god kveld.

Lucas ble også spurt om hvordan det står til med hans egen form etter de to langvarige skadeavbrekkene han har hatt.

- Jeg føler meg veldig nær det nivået jeg var på før skadene. Det har nå gått 3-4 måneder siden den siste skaden. Det er fortsatt noen få ting jeg må forbedre, men jeg er veldig nær det nivået jeg ønsker å være på. Kampene jeg spiller hjelper meg å finne tilbake til det nivået igjen.

Lucas berømmer også Steven Gerrard for hans stabile spill denne sesongen.

- Jeg har spilt sammen med Stevie i seks år allerede, og hver eneste uke ser man at han fortsatt er sulten på å vinne kamper og være den spesielle spilleren han alltid har vært for denne klubben.

- Han spiller nå i en litt annen posisjon enn han gjorde for noen få år siden, men han er fortsatt i stand til å forandre en kamp. Jeg er bare glad for at vi har ham på laget. Hans lederegenskaper gjør livet enklere for oss.

Lucas ble også spurt om hvordan landsmannen Coutinho finner seg til rette i Liverpool.

- Han er en veldig talentfull spiller. Han er fortsatt veldig ung, men har mye rutine likevel. Han forlot Brasil da han var 18 år gammel og spilte et par sesonger i Italia og Spania. Vi kan forvente oss mye av ham, men vi bør gi ham den tiden han trenger til å venne seg til Premier League og tempoet i kampene her.

- Mot Swansea så vi mye positivt fra hans side. Målet vil gi ham selvtillit til å stå på videre. Vi håper han finner seg raskt til rette og begynner å spille veldig bra for klubben. Vi vet han har et stort talent. Jeg har alltid sagt at han er en skikkelig brasilianer. Kanskje den spilleren som fansen forventet seg da jeg kom hit. Nå har vi brasilianer nummer to, som vil være i stand til å vise de ferdighetene som de forventet seg.

- Jeg føler meg som en far, om jeg skal være helt ærlig. Philippe snakker ikke særlig mye engelsk. Han er i samme situasjon som jeg var i da jeg kom til Liverpool. Veldig ung, og forstår ikke språket.

- Jeg prøver bare å hjelpe ham med å finne seg raskt til rette og føle seg komfortabel. Det var slik hjelp jeg fikk da jeg kom, og det er det viktigste nå. Klarer vi å få ham til å føle seg komfortabel vil han være i stand til å vise frem sitt talent ute på banen.