Ribbet spillerstall

Brendan Rogers har gjort et nummer av at Liverpool bare har 17 seniorspillere tilgjengelig til kampen mot Manchester City. Vi har sett nærmere på hva manageren rår over.

- Vi har bare 17 skadefrie seniorspillere, uttalte Rodgers under sin pressekonferanse på julaften.

Hvis vi ser bort fra skadede og usikre Jon Flanagan til kampen mot Manchester City, er dette de 17 øvrige fra banen og benken mot Cardiff på lørdag:

Keepere: Simon Mignolet, Brad Jones

Backer: Glen Johnson, Martin Kelly

Midtstoppere: Kolo Toure, Daniel Agger, Martin Skrtel, Mamadou Sakho

Midtbanespillere: Lucas. Joe Allen, Jordan Henderson, Luis Alberto

Vinger: Raheem Sterling, Philippe Coutinho, Victor Moses

Spisser: Luis Suarez, Iago Aspas

En må vel anta at dette er de 17 spillere Brendan Rodgers mener. I så fall er det litt overraskende at innlånte Aly Cissokho tilsynelatende helt har blitt sjaltet ut i forbindelse med førstelagstroppen.  Litt mindre så at den 20-årige midtstopperen Tiago Ilori, kjøpt for £7M, ikke er aktuell i en lagdel hvor Liverpool er meget bra dekket.

Da er vi oppe i 19 spillere, mens mye av årsaken til at Liverpools manager føler at stallen er tynn har sammenheng med at fem av hans menn er skadet. Jon Flanagan, Jose Enrique, Steven Gerrard, Jordon Ibe og Daniel Sturridge. Det gjelder da også langtidsskadede Sebastian Coates.

Et poeng i dette er at Victor Moses er på lån fra Chelsea, og følgelig ikke er aktuell til kampen på Stamford Bridge 29.desember.

Med i det store bildet er også at klubben har seniorspillere som Pepe Reina, Jack Robinson, Andre Wisdom, Suso, Oussama Assaidi og Fabio Borini på utlån.

Totalt 31 spillere, men pr. i dag mener altså Brendan Rodgers at han bare har 17 etablerte spillere klare til julekampene mot Manchester City og Chelsea. Ikke minst på backene og midtbanen er det begrenset cover, og ungguttene Jordan Rossiter (16) og Brad Smith (19) ble nylig kalt opp til førstelagstroppen. For de som kanskje savner Ryan McLaughlin (19) skrev han nylig på sin twitterkonto at han snart ville være i gang igjen etter skade.

Rodgers antydet på gårsdagens pressekonferanse at minst en ny unggutt ville bli tatt med i troppen til en av de nevnte og vanskelige bortekampene, og en kunne ut fra bilder på trening se at Jack Dunn (19) også var på Melwood. Dunn hadde lånt treningstøyet til Oussama Assaidi med nr.11 trykt på, mens Rossiter hadde nr.54 som da kanskje vil være det nummer han vil få på sin første trøye i førstelagstroppen før 2013 er omme.