Rodgers håper å styrke stallen i sommer

I et intervju med Yahoo uttaler Brendan Rodgers at han håper å styrke Liverpool-stallen ytterligere i sommer.

- Vi hadde likt å hente inn enda flere spillere sist sommer, men det klarte vi ikke. Det var beundringsverdig hvordan gruppen klarte seg i den første perioden, for vi spilte mange kamper. Vi visste vi måtte hente forsterkninger i januar, og styret jobbet strålende som fikk fatt i de spillerne de gjorde, sier Liverpool-manageren.

- Til sommeren håper vi å styrke stallen ytterligere, slik at vi kan ta ett trinn opp på nivåstigen. Vi gjorde utmerkede forretninger i januar, og det skal klubben ha honnør for, uttaler Rodgers om kjøpene av Daniel Sturridge og Philippe Coutinho.

- Jeg har kjent til Daniel Sturridge lenge. Helt siden han var tidlig i tenårene. Jeg har vært i stand til å følge utviklingen hans på nært hold. Det hadde lenge vært snakk om at Daniel ville komme til oss, men vi måtte være sikre på at han ville passe inn i forhold til det vi var ute etter. Han har funnet seg meget godt til rette. Han må imidlertid jobbe med flere sider av sitt spill ennå, før han er der han ønsker å være og før han kan ha den innflytelsen vi ønsker at han skal ha. Han har gjort en veldig lovende start, og så lenge han holder det nivået og tar ansvar for å forbedre seg tror jeg han vil vise seg som et meget godt kjøp for klubben.

- Philippe Coutinho er ikke stor av vekst, men er likevel veldig sterk. Han er også mentalt sterk, i tillegg til at han er en vidunderlig tekniker. Jeg er ikke i tvil om at han kan håndtere den fysiske fotballen. Han er brasilianer, og har teknikk og finesse så det holder, i tillegg til at han er en tøff spiller. Det er ikke mange brasilianere som har kommet til dette landet og ikke hatt suksess. De pleier å være robuste, og når du blander dette med tekniske og taktiske kvaliteter, vil du i en spiller som Philippe ha en flott tilvekst.

Mange supportere gir uttrykk for at de liker Rodgers sin offensive og angrepsvillige fotball.

- Det er jeg veldig glad for, ettersom det til syvende og sist er det supporterne som er de folkene som teller. Du ønsker hele tiden å vinne kamper og utvikle laget, og da er det viktig med oppmuntrende tilbakemeldinger fra våre fans. Våre supportere har vist eksakt hvorfor de er så vel ansett. Jeg har virkelig følt og satt pris på deres støtte.

Rett etter at han kom til klubben fikk Rodgers hengt opp igjen det originale «This is Anfield»-skiltet i spillertunnelen.

- Skiltet er et symbol på klubbens stolte fortid. Det er imidlertid viktig at vi ikke blir holdt som gissel av vår historie. Dette er en utrolig klubb, hvor Europacupen står utstilt i resepsjonen, så du vet hvilke krav som stilles til deg hver dag.

- Det er viktig at vi bruker dette som motivasjonsfaktor med tanke på fremtiden. De flotte spillerne og managerne vi har hatt i klubben inspirerer oss alle, og det gir oss et flott fokus når vi skal forsøke å gjenskape de minnene de har gitt oss.

- Først og fremst kan vi ikke sammenlignes med storhetene fra tidligere epoker. Managere som Bill Shankly og Bob Paisley vil alltid bli husket her. For en som meg er jobben å bygge klubben på nytt igjen, slik Bill Shankly gjorde med stor suksess. Han la grunnlaget for de suksessfulle æraene som fulgte, og som alle husker Liverpool for.

- Jeg forsøker å gjenskape noe slikt, og det er en enorm utfordring, fordi denne klubben er en institusjon. Men det er en utfordring jeg har likt fra første minutt av, og det samme gjelder alle i staben og alle spillerne. Jeg har sett reell fremgang denne sesongen, og jeg forventer at vi fortsetter fremgangen de neste par årene.

- Skal du oppnå suksess kan du ikke ha tre eller fire toppspillere. Slike spillere vil vinne kamper for deg, men de vil aldri vinne titler for deg. Skal du klare det er det viktig å ha et sterkt lag. Ingen i Liverpool blir bedt om å gjøre mer enn noen annen. Vi deler alle samme arbeidsvilje og fokus på å gjøre vårt aller beste. Det er mange måter å skape en lagånd på, men den beste måten er å gjøre det gjennom solid arbeide på treningsfeltet hver eneste dag.

- Vi setter oss høye mål både på og utenfor treningsbanen. Det gjelder alle i staben også. Det kan være den viktigste faktoren når vi skal skape en vinnerkultur. Det er noe vi fortsatt jobber veldig hardt for å få til.