Rodgers håper alle gode ting er tre

Etter to uavgjortkamper håper Brendan Rodgers på seier i sitt tredje Merseyside-derby.

- Du blir minnet på hva disse kampene betyr i oppbygningen til dem, sier Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Det handler om mer enn tre poeng. Det handler om hvilke supportere som kan skryte av å være best i byen når de kommer på jobb mandag morgen eller går ut på byen lørdag kveld. Det handler om hvem som kan være stolte av laget sitt, og kan skryte av hvordan de kjempet for å få et godt resultat.

- Dette er mer enn en fotballkamp. Det handler om å representere klubbdrakten og supporterne, så selvsagt ønsker du å vinne.

- Det er aldri ideelt at laget ikke har fått trent sammen et par uker, men vi gjorde det bra i vår forrige ligakamp, hvor vi leverte en stor prestasjon og fikk et godt resultat. Flere av spillerne som har vært bortreist har også gjort det bra, og har kvalifisert seg for VM.

- Gruppen var tilbake på torsdag, og fikk trent sammen da, så vi er klare for kampen.

- Lagånden er veldig, veldig sterk. Den blir selvsagt sterkere når du vinner kamper. Alle ser virkelig frem til kampen, og fra fjorårets erfaring vet jeg at vi vil være på hugget.

Kampen i dag er Brendan Rodgers sin ligakamp nummer 50 som manager for Liverpool.

- Et lokaloppgjør er ingen dårlig måte å runde 50 kamper på. Det vil bli enda bedre om vi vinner kampen. Det vil være vårt fokus.

- Det er et privilegium for meg å være i denne klubben. Jeg husker min første offisielle kamp, som var mot Gomel i Europa League. Hver kamp som manager for denne klubben er spesiell. Det hadde vært hyggelig å feire 50 ligakamper med en seier.

- Jeg har selvsagt sett mange lokaloppgjør opp gjennom årene, og har også vært involvert i noen. Men intensiteten i dette derbyet er annerledes, sier Rodgers når han reflekterer over de to andre Merseyside-derbyene han har vært involvert i.

- Du får ikke tid til å puste, egentlig. Det er en virvelvind av en kamp, ladet med følelser og lidenskap. Det er noe som virkelig tar pusten fra deg.

- Den første kampen skulle vi ha vunnet. Vi ledet 2-0, men de kom tilbake og utlignet til 2-2. Så fikk vi en scoring annullert som aldri skulle ha vært annullert. Den andre kampen var ingen god kamp. Nervene stod på høykant, og det ble ingen god fotballkamp.

- Nå ser vi frem til dagens kamp. Vi har startet sesongen bra, og dette blir en ny god test for oss. Jeg er sikker på at vi kommer til å gjøre det bra.

- Vår tilnærming til kampen er den samme som vanlig. Det er en bra resept for alt du gjør i livet at du baserer deg på tidligere erfaringer.

- Når du opplever noe for første gang, forsøker du alltid å evaluere ting, se tilbake og se hva du kan gjøre bedre. Atmosfæren vil være intens. Goodison Park kan være en fiendtlig bane, men det forventer du i et lokaloppgjør. Vi har spillere med karakterstyrke og motstandskraft. Vi er veldig fokuserte og bestemte.

- Vi reiser til Goodison vel vitende om at vi er i stand til å få et godt resultat. Vi har scoret 21 mål på 11 kamper, så vi scorer nesten to mål i snitt. Vi vet vi kan reise hvor som helst og score mål, og det lover bra foran denne kampen.

En mann som Rodgers vet at Liverpool må se opp for er Romelu Lukaku. Belgieren scoret to mål mot Liverpool for West Bromwich forrige sesong.

- Han er en god ung spiller som er blitt utlånt til Everton for å få spilletid, og han kan spille på topp med en spiller bak seg. Spiller du midtstopper for Liverpool må du håndtere alle typer spillere, om de er store, små eller kvikke, spillere som beveger seg godt eller som er mer et oppspillspunkt som Lukaku. De må håndtere det. Våre spillere vil være fokuserte på å gjøre jobben sin.

Seier for Liverpool fører de røde til topps på tabellen før de øvrige kampene spilles senere i helgen.

- Uansett når i sesongen det er, så betyr det at du jobber godt dersom du topper tabellen. Vi ønsker å fortsette vår gode jobbing, sier Rodgers.

- Vi skjønner at dette blir en tøff kamp for oss, men det er i denne type kamper vi kan plukke poeng fra våre rivaler. Det er vårt mål.

Dersom Everton vinner, vil de komme opp på samme poengsum som Liverpool.

- Det er ikke noe vi prater om. Jeg jobber alltid ut fra et optimistisk ståsted. Uansett hva resultatet blir i dag, så vil det ikke definere hele sesongen for oss. Det er en viktig kamp fordi det er mot en rival og det er et lokaloppgjør her på Merseyside, men den kommer ikke til å gjøre så stort utslag i forhold til sluttplasseringen vår. Men ikke misforstå meg, vi ønsker å reise til Goodison og ta de tre poengene.