Rodgers legger selv opp treningsøktene

Brendan Rodgers liker å ha full kontroll over treningsøktene til førstelaget, og det er manageren selv som setter opp treningsprogrammet.

- Jeg dikterer fullstendig hvordan laget forbereder seg. Jeg er en trener som liker å ha full kontroll. Jeg elsker å være ute på treningsfeltet sammen med spillerne og lede treningsøktene selv, forteller Rodgers til Bleacher Report.

- Jeg er så heldig å ha støtten fra en strålende stab, som alle er eksperter på sine områder og er dedikerte i jobben sin. Jeg har jevnlige møter med staben, slik at de er klar over hva jeg ønsker at vi skal gjøre. Men jeg gir de også sjansen til å påvirke prosessen og øse av sine kunnskaper for å hjelpe gruppen, fortsetter nordiren.

- Vi har et fast mønster når det gjelder treningsprogram. Det er laget for at gruppen skal prestere på øverste nivå. Alt handler om at spillerne skal være i best mulig form på kampdagene. Jeg kjører en oppbygning til kamp over fire dager, hvor restitusjon og taktisk jobbing inngår som en del av opplegget. Jeg skal sørge for at spillerne er i så god fysisk forfatning som mulig. Vi griper inn i forhold til ting som skjer i løpet av sesongen. Som stab analyserer vi konstant prestasjonene og identifiserer områder hvor vi kan bli bedre. Denne jobben gjøres også ute på treningsfeltet.

- Statistikk er en viktig del av den moderne fotballen, og det er viktig for en moderne manager å tilegne seg kunnskap på alle områder som kan bidra til at laget og spillerne blir bedre. Statistikk og tall er imidlertid til liten nytte dersom du ikke har gode folk til å analysere tallene og tolke hva de betyr og hvor viktige de er. Enda viktigere er det å ha en stab som kan presentere disse dataene på en måte som bidrar til at både enkeltspillere og laget blir bedre. Vi har utrolig profesjonelle folk på dette området, som støtter meg og laget. Vi må passe på å benytte dem til riktig tid som en del av våre forberedelser.

- Det finnes ikke noe slikt som en «typisk dag» i fotball. Du står hele tiden overfor nye utfordringer som kommer helt ut av det blå. Som manager må du håndtere dette. Vi har rutiner i den forstand at vi har et tidsskjema som vi følger nøye og som er godt planlagt. Jeg kommer alltid tidlig på jobb. Forberedelsene er viktige i måten jeg jobber på. Jeg liker å være på kontoret for å gå gjennom de kommende treningsøktene eller møtene jeg skal ha.

- Jeg har møter med staben min hver dag. Med nøkkelpersonene som jobber med spillerne, som trenere, medisinsk stab og de som jobber med kampanalyse. Dette er nyttig, fordi alle får vite hva som skal skje, og alle vil være klar over hva jeg forventer av dem.

- Som regel starter vi treningen på Melwood klokken 10.30. Jeg er tilstede og leder hver økt, så jeg er alltid på treningsfeltet sammen med spillerne. Om ettermiddagen sitter jeg som regel i møter med trenerstaben eller de som driver kampanalyse. Da fokuserer vi på neste kamp, hvilke planer vi har for den, og hvilke utfordringer vi står overfor.

- Utover det kan det være at jeg skal se en kamp et eller annet sted. Jeg kan være tilstede på kamper selv, eller jeg kan be om opptak av kamper. Dette inkluderer også kartlegging av kommende motstandere og speiding på transfermål. Jeg har et tettpakket program hver dag, men jeg liker det slik. Jeg liker jobben min. Det er et privilegium å jobbe som fotballmanager.