Rodgers om legendenes rolle på akademiet

Brendan Rodgers er glad for at Steve McManaman, Robbie Fowler og Rob Jones skal bidra med sin ekspertise på The Academy i Kirkby fremover.

Alex Inglethorpe avslørte i forrige uke at Steve McManaman, Robbie Fowler og Rob Jones skal være involvert på Liverpools akademi i Kirkby fremover med leksjoner og å instruere under treningsøkter.

Trioen er hentet inn på deltid på The Academy, og skal gjennomføre spesialøkter med spillerne på U21 og U18. De skal bistå trenerne Alex Inglethorpe og Neil Critchley med sin ekspertise.

- Det er flott å ha Robbie, Steve og Rob om bord, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg sa mot slutten av forrige sesong at jeg ønsket å få flere tidligere spillere involvert. Etter sesongen snakket jeg med en rekke av dem om en mulig rolle her.

- For meg er det viktig å ha slike spillere her. Dette er spillere som unge gutter ser opp til. Disse tre har kommet inn nylig. Jeg vet at de har likt å være involvert med å jobbe med de unge.

- Vi starter med de eldre akademispillerne ettersom det er de som virkelig kan påvirkes for tiden.

- Det gjelder både trening og rådgivning, og Alex Inglethorpe leder den prosessen. For tiden handler det om individuelt arbeid med spillerne.

- Steve McManaman jobber med kantspillerne og angriperne. Rob Jones jobber med sidebackene og forsvarerne, mens Robbie Fowler selvsagt jobber med spissene.

- De gir dem noen tips og bringer erfaring fra egen karriere for å hjelpe ungguttene.  Senere vil vi se hvilken interesse de har på området. De unge spillerne som kommer opp får med seg litt viktig informasjon. Jeg er fornøyd med at det fungerer bra.

Rodgers har vært opptatt av Liverpools historie siden han kom til klubben for 16 måneder siden. Fowler, McManaman og Jones er ikke bare hentet inn på bakgrunn av hva de oppnådde i løpet av spillekarrieren, men også fordi de vet nøyaktig hva det betyr å representere de røde.

- Noen ganger føler managere et behov for å distansere seg fra slike spillere, men jeg elsker hva denne institusjonen handler om i Liverpool.

- Det er viktig å beholde forbindelsen med klubbens historie. Jeg ønsker å beskytte den flotte historien for å sikre at disse spillerne får en mulighet til å bli involvert i klubben de elsker. Vi mistet en sann storhet i Jamie Carragher i sommer, og du trenger folk som elsker klubben høyt.

- Hvis vi ser på hele klubben, så har vi mange i staben fra dette området. Vi har Mike Marsh i førstelagets stab – en lokal gutt som kom opp og spilte for førstelaget..

- Frank McParland, vår akademidirektør, har solid kjennskap til området. Slike karer er meget viktige for meg for å forstå kulturen i Liverpool.

- Å få Robbie, Steve og Rob involvert er en del av det. De tilbyr visdom, de har spilt på toppnivå og de forstår hva det å spille for Liverpool FC handler om.

Jones, hvis 12-årige sønn Declan er på klubbens akademi, takket umiddelbart ja til tilbudet fra Brendan Rodgers om å deltidsjobb på The Academy.

- Da Brendan ringte meg for å spørre om jeg var interessert, hoppet jeg på muligheten til å bli involvert, uttaler Jones.

- Jeg ønsker virkelig å se klubben gjøre det bra. Jeg er glad for å hjelpe akademispillerne på den måten jeg kan. Det er noen store talenter på vei frem. Brendan har vist at han er villig til å sette sin lit til ungdommen. Forhåpentligvis får vi se flere unge spillere ta steget opp på Melwood.