Rodgers om Villa

Brendan Rodgers vet det blir sentralt å kontrollere Aston Villas kontringer når de røde gjester Villa Park lørdag. Et angrep med målhungrige Christian Benteke i spissen må stoppes.

Christian Benteke nettet to ganger da Aston Villa overrasket med en 3-1-seier på Anfield i desember og ett mål da Liverpool vant 2-1 i det omvendte oppgjøret forrige sesong.

- Det er ingen tvil om at Benteke er lagets referansepunkt – ballen kommer frem til ham, og han holder bra på den. Han er en stor, kraftig kar, sa Brendan Rodgers på Melwood tidligere i dag.

- Forrige sesong var vanskelig for Aston Villa. Når du kommer til en klubb, er det ulike utfordringer du står overfor det første året, og Paul (Lambert) hadde dem i fjor.

- Jeg forventer at de får en veldig god sesong. De er et kontringslag som legegr seg i forsvar på halve banen. Når de bryter, angriper de med raske Benteke, Agbonlahor og unge Andreas Weimann på siden.

- Weimann, som jeg har sett i en rekke år, kommer på gode løp og har en egen evne til å score mål. Det handler om å kontrollere kontringene. De har raske og energiske spillere.

- De tre er en ordentlig trussel i angrep. De har tre energiske midtbanespillere som spiller pass and move. Unge Westwood liker å ha ballen og spille den, og Delph liker å gå fremover.

- Men vårt fokus er egentlig på vårt eget spill. Vi vet hvilken form vi er i. Med den mentaliteten og selvtilliten til spillerne bør det bli en meget god kamp.

- Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Det blir deres første hjemmekamp denne sesongen, så de er ute etter å prestere bra. Vår sinnstilstand er meget bra for tiden. Spillerne fortsetter der de slapp forrige sesong. Vi ønsker å holde det gående.