Rodgers roser Martinez

Brendan Rodgers skryter av Wigans manager, Roberto Martinez, før kampen på DW Stadium i morgen kveld.

Martinez var en av Rodgers' forgjengere i Swansea, og Liverpool-manageren mener at han bare kunne bygge videre på den gode jobben som den nåværende Wigan-manageren gjorde i den walisiske klubben.

- Roberto gjorde en fantastisk jobb i Swansea i de par årene han var der. Han bidro til at jobben ble lettere for meg da jeg kom inn, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse i går.

- Jeg kunne da jobbe med andre ting. Alle managere som tar over etter noen respekterer jobben som forgjengeren gjorde. Slik er det i alle fall med meg i forhold til Roberto. Han gjorde en utmerket jobb der. Jeg kunne bare bygge videre på det han hadde gjort, og forhåpentligvis ta klubben videre.

- Vi jobber etter de samme prinsippene. Vi liker begge to å ha lag som kan kontrollere og dominere kampene med ballen. Jeg ønsker alltid å spille offensiv og angrepsvillig fotball, men alltid med taktisk disiplin. Jeg liker å spille angrepsfotball med høy intensitet, men vår defensive statistikk har vært god denne sesongen. Vi har nest flest kamper uten baklengsmål i ligaen.

- Jeg ønsker ikke å diskreditere noen. Det ble gjort en strålende jobb her av Kenny og Steve Clarke. Jeg er en annen type trener, en annen type taktiker og en annen type mann enn dem. Jeg kom til Liverpool og forsøkte å sette mitt preg på ting, noe som vil ta litt lenger tid enn da jeg kom til Swansea, for da var grunnlaget lagt med noen som deler min fotballfilosofi. Men jeg har arvet noen flotte folk, noen flotte spillere og jeg har arvet en flott klubb. Forhåpentligvis kan jeg med tiden betale tilbake for den tilliten folk ga meg da de hentet meg hit, vinne trofeer og bidra til positiv fotball.

 - Til syvende og sist handler det om å vinne, og Roberto og jeg, uansett hvilken spillestil eller metoder vi bruker, forsøker å oppnå resultater. Det er resultatene du blir dømt etter.

Liverpool har ikke vunnet i Wigan siden september 2007, og Lancashire-klubben berget plassen i Premier League i fjor etter sju seire på de ni siste kampene.

- Wigan gjorde det strålende i innspurten i fjor. De hadde et høyt fjell å bestige for å holde seg i Premier League, men de klarte det. Tradisjonelt har de måttet kjempe for å fornye kontrakten. Dave Whelan og Roberto har bygd opp klubben på en god måte, og prøvd å bygge et lag som kan holde seg i toppdivisjonen. De vil ønske å fortsette slik, og de ser ut til å finne løsningene på sine problemer hvert år. Vi respekterer vår motstander, men vil gjøre vår jobb og forsøke å sette vårt preg på kampen.