Rodgers: - Ta vare på muligheten

Jonjo Shelvey er en av flere spillere som kan komme inn på laget i de to siste kampene for sesongen. Både Steven Gerrard og Daniel Agger er ute.

Jonjo Shelvey scoret et fantastisk mål fra distanse for U21-laget mot Manchester United på mandag. Totalt står han med 31 førstelagskamper hittil denne sesongen, men har ikke figurert i startoppstillingen siden tidlig i februar.

- Jonjo er en talentfull spiller. Han er en ung spiller som kom hit med store forventninger. Det er vanskelig noen ganger, men jeg synes han har spilt mye i år, uttalte Brendan Rodgers til pressen.

- De seneste månedene har han ikke vært på laget. Fordi vi bare har spilt én kamp i uken, har det blitt vanskelig for ham å figurere.

- Dere så scoringen hans for U21 mot Manchester United denne uken. Han besitter fantastisk kvalitet. Kraften og kvaliteten på skuddet viste hva han har.

- Han kommer med i vurderingen, og det gjelder også noen av de andre spillerne som har vært fremragende på trening og forsøkt å demonstrere at de ønsker å være på laget.

For Jonjo Shelvey har konkurransen om plassene på laget blitt hardere etter at Philippe Coutinho kom til klubben i januar.

- Vi forsøker å skape den konkurransen. Vi håper å forbedre konkurransen til sommeren igjen fordi det ikke har vært nok av det.

- Når du henter inn gode spillere, skaper det alltid en god reaksjon fra andre spillere. Jonjo har jobbet bra og er ute etter å finne sin plass på laget, men formen i andre halvdel av sesongen har selvsagt gjort det vanskelig for ham.

- Alt det de kan gjøre, er det han har gjort. Han forsøker å jobbe hardt og gjøre det bra. Hvis muligheten kommer, må du ta vare på den.

Journalistene på Melwood ville vite om fraværet av Gerrard vil sette mer press på de mindre erfarne spillere til å prestere på et høyere nivå.

- Hvis du er en ung spiller som spiller ved siden av spillere som Steven Gerrard, Jamie Carragher eller noen av de andre erfarne spillerne, vil det være nyttig for deg.

- Hvis de kommer inn på laget når Steven ikke spiller, er det bare å ta det ekstra ansvaret. Vi er avhengig av det kollektive – ikke bare én spiller. Spillere som kommer inn på laget er ikke der alene. De er en del av laget.

- Det er ingen tvil om at en spiller som Steven Gerrard, med hans kvalitet og erfaring, kan hjelpe en ung spiller ute på banen. Hvis han ikke spiller, kan det være et savn.

- Det gir imidlertid en mulighet for andre spillere til å komme inn og vise hva de kan bidra med for laget.