Rodgers vil kopiere Dortmund

Brendan Rodgers akter å følge suksessoppskriften til Borussia Dortmund for å få Liverpool tilbake til Champions League.

Smarte spillerkjøp og en produktiv ungdomssatsing virker å være den tyske klubbens suksessformel.

- Vi kan gjøre det. Følge Borussia Dortmunds eksempel, sier Rodgers til Telegraph.

- De var et lag som vant Champions League, og som deretter fikk finansielle problemer. De bygde seg opp igjen fra grunnen av. Det tok dem 4-5 år før de ble å regne med igjen. Deretter vant de ligaen, noe som gikk ut over innsatsen i Europa. Dette året har de fokusert på Europa, og de har mistet ligatittelen. Dette er et lag som har vokst over fem år.

- Det hersker ingen tvil om at du må investere for å heve nivået og kvaliteten, men mens du gjør det er det også andre måter å vinne fordeler på. Klubber har ulike måter å gjøre ting på. Men dersom du ikke har like mye penger som Manchester City og Chelsea og kan bruke £70m-£80M på en sommer for å sette sammen et Champions League-lag, må du gjøre det på en annen måte.

- Det siste steget opp er det vanskeligste. Se på Chelsea som kom på sjetteplass i fjor. Se på forsterkningene de har hentet inn, og likevel er de på samme nivå i år. Tottenham ble nummer fire i fjor, og har brukt £50M på å holde seg i samme posisjon. Det kreves mye. Det er realiteten. Dette er en klubb som historisk sett skal være der oppe, men vi må gjøre oss fortjent til det. Vi må bygge et mesterlag, og jeg er sikker på at vi skal klare det.

- Jeg synes det er den beste måten å gjøre det på, for da tenker du ikke bare på førstelaget, men hele klubben i tillegg. Supporterne vil selvsagt kun se på førstelaget, men for meg er det å oppnå suksess noe mer enn det. Det handler om alle aspekter ved klubben, og når du har tatt vare på alt det er du i en sterk posisjon.