Ronaldinho inspirerer Coutinho

Philippe Coutinho trekker frem Ronaldinho og Kaká som sine forbilder.

– Vi spiller i samme posisjon, så Ronaldinho og Kaká inspirerte meg i oppveksten. Begge var enestående, fantastiske fotballspillere, men Ronaldinho var helt spesiell. Han var magisk da han spilte i Barcelona. Jeg så opp til ham, sier Philippe Coutinho til Press Association.

Brasilianeren har begeistret Liverpool-fansen siden overgangen fra italienske Inter i januar. Lørdag tar han fatt på sin første hele sesong som Liverpool-spiller når Stoke kommer på besøk til Anfield.

– Jeg føler ikke noe ekstra press, for supporterne vil alltid støtte meg. Det gir meg styrke til å gjøre mitt beste for medspillerne og for klubben, sier 21-åringen.

Les også: Coutinho vil tenke raskere

Etter en imponerende vårsesong i Liverpool, har Coutinho spilt seg inn i den brasilianske landslagsdiskusjonen foran VM på hjemmebane neste sommer. Liverpool-stjernen håper på en plass i VM-troppen og ønsker å levere en god sesong i helrødt.

– VM er selvsagt en drøm for meg. Jeg må ha en god sesong i Liverpool, og forhåpentligvis kan det resultere i at jeg blir kalt opp til landslaget. Det blir i så fall det største steget jeg har tatt i fotballen. Jeg vil gjøre alt for å klare det, lover han.

Da Coutinho skrev under for Liverpool i januar, signerte han for en klubb uten muligheter for Champions League-spill kommende sesong. Rødtrøyene klarte heller ikke å kvalifisere seg for Europaligaen, men brasilianeren insisterer på at manglende Europa-deltakelse ikke fikk ham til å tvile på om han ville skrive under.

– Det betydde ingenting. Vi er naturligvis ikke der vi ønsker å være, men spillerne vil gjøre sitt ytterste for at vi kan delta i de turneringene neste sesong. Det var en drøm å spille for Inter, men jeg hadde det tøft der. Nå er jeg i Liverpool, og det er her jeg ønsker å være, slår Coutinho fast.

Brasilianeren roser lagkameratene for at han har tilpasset seg den engelske spillestilen så raskt.

– De hjalp meg med å finne meg til rette. Jeg vet at det blir vanskelige stunder her også, men jeg kan ikke henge med hodet. Erfaringene fra Italia har hjulpet meg. Her er spillestilen mye hurtigere, så brasilianske spillere må jobbe hardt for å kunne spille slik vi ønsker, forklarer han.

Coutinho legger heller ikke skjul på at det er stort for ham å spille sammen med Liverpool-kaptein Steven Gerrard, som ifølge brasilianeren er svært populær hjemme i samalandet.

– Det er en ære for meg å spille med Gerrard. Alle i Brasil ser på europeisk fotball, og de elsker spillere som ham, avslutter Coutinho.