Roser Henderson for hans innsatsvilje

Brendan Rodgers roser Jordan Hendersons målbevisste innsats for å kapre en plass i Liverpools startoppstilling.

23-åringen fikk tilbud om å bytte ut Liverpool med Fulham da Rodgers forsøkte å få fatt i Clint Dempsey i fjor sommer. Men Henderson takket nei til tilbudet, og valgte i stedet å kjempe om en plass på Liverpools midtbane.

- Jeg husker samtalen jeg hadde med han. Vi var på et hotell, og det var mot slutten av transfervinduet, erinder Rodgers.

- Jeg dro ham til side og sa: «Hør etter, jeg skal ikke dytte deg ut av klubben, men vi har fått dette tilbudet.» Jeg fikk den responsen jeg ønsket meg. Han fortalte meg at han ønsket å bli i klubben for å kjempe om en plass på laget. Jeg sa til ham at jeg ville hjelpe ham til å bli en bedre spiller, og forbedre spillet hans, for jeg visste at han hadde redskapene til det, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Jordan er bare 23 år gammel, og har hele karrieren sin foran seg. Det er takket være hans kvaliteter og profesjonelle innstilling at han gjør så merkbare fremskritt.

Henderson har totalt fem A-landskamper, og har denne uken sjansen til å plusse på kontoen med to til.

- Jeg ser en ung spiller som er atletisk og teknisk god. Taktisk er han mer bevisst nå. Han kan delta i spillet. Han vet når han skal gå på innsiden og når han skal gå på utsiden. Den taktiske forståelsen hans av spillet har blitt mye, mye bedre.

- Han skal ha stor honnør for det, for han jobber veldig hardt, lytter og ønsker å bli en bedre spiller.