Rossiter og Smith i førstelagstroppen

Brendan Rodgers har flyttet opp tenåringene Jordan Rossiter og Brad Smith til sin førstelagstropp i forbindelse med julekampene.

Med Jose Enrique og Steven Gerrard som to av de som er ute med skader hos Liverpool for øyeblikket har manager Brendan Rodgers valgt å flytte Brad Smith og Jordan Rossiter opp til førstelagstroppen.

19-årige Brad Smith er en hurtig venstreback som har vokst opp i Australia, men har aldersbestemte landskamper for England. Etter å ha vært ute med en langvarig skade har han de siste ukene vært tilbake i spill for Liverpool U21.

Enda mer oppsiktsvekkende er det at Jordan Rossiter har fått en slik tillit. Bare 16 år gammel har scouseren allerede vært fast på Liverpool U21 denne sesongen. En energisk midtbanespiller med likhetstrekk til Steven Gerrard.

- Vi har hatt Jordan og Brad til å trene med oss, to fremragende unge spillere, forklarer Brendan Rodgers til Daily Telegraph.  – Brad har vært ute i lang tid med en skade, men han har mange av de fortrinnene en må ha for å spille for Liverpool. Han er superrask, kommer naturlig høyt opp i banen og ønsker å angripe, men kan også forsvare godt.

- Jordan har verktøyet til å bli en Liverpool-spiller. Jeg studerte ham under trening på fredag sammen med førstelaget og tenkte «dette er en gutt som du kan ta med til Stamford Bridge og han vil kjempe, slå pasninger og ikke være redd for å sette inn en takling». Det er noe vi kommer til å vurdere nøye.