Runder 400 kamper som kaptein

Steven Gerrard runder 400 kamper som kaptein for Liverpool når han leder de røde ut på Liberty Stadium i kveld.

Da snakker vi alle offisielle kamper. Hans første kamp som kaptein var i november 2002, da Southampton ble slått i en ligacupkamp på Anfield.

Sist Liverpool og Swansea møttes på Liberty Stadium endte kampen uten scoringer. Dette var den første målløse kampen mellom lagene i Swansea noensinne.

Liverpool har vunnet to ligakamper i Swansea. 2-0 i april 1958 og 3-0 i september 1982.

Roger Hunt er den eneste Liverpool-spilleren som har gjort hat-trick mot Swansea. Det skjedde på Anfield i november 1961, da Hunt gjorde tre i en 5-0 seier. Dette er også Liverpools største seier over Swansea.

Brendan Rodgers ledet Swansea som manager i 84 ligakamper. Han vant 36 av disse. I alle turneringer er statistikken 96 kamper, 43 seire.

Joe Allen spilte 127 ligakamper for Swansea, og gjorde 7 mål.

Daniel Sturridge har gjort 11 mål på sine siste ni kamper i liga og cuper, og har gjort ni mål på sine åtte siste ligakamper.

Victor Moes scoret på Liberty Stadium for Crystal Palace i en 3-1 seier i Championship i mars 2009, mens han siste Premier League-scoring også ble gjort på Liberty Stadium, da Chelsea spilte 1-1 der forrige sesong.

Liverpool har holdt buret rent i åtte av sine siste 10 ligakamper. De har sluppet inn bare tre mål i løpet av disse kampene.

Bare en gang tidligere i klubbens historie har Liverpool holdt buret rent i de fire første ligakampene. Det skjedde i 2005/06-sesongen. Pepe Reina er således den eneste Liverpool-keeperen som har holdt buret rent i en sesongs første fire ligakamper. Simon Mignolet har i kveld sjansen til å bli den andre målvakten som klarer bragden.

Man må tilbake til 1990/91 for å finne sist Liverpool vant de fire første ligakampene. Etter at de røde rykket opp i 1.divisjon i 1962 har man klart denne bragden tre ganger. De to andre gangene var i 1969/70 og 1978/79.

Dersom Liverpool vinner i kveld vil det være klubbens seier nummer 400 i Premier League. En seier i kveld vil også være de rødes sjette strake ligaseier. Man må tilbake til slutten av 2005/06-sesongen for å finne sist man klarte dette. Den gangen vant Liverpool ni ligakamper på rad.

I liga og cup kan Liverpool vinne sin sjuende kamp på rad i kveld. Man må tilbake til mars 2008 for å finne sist det skjedde.

Swansea har vunnet tre av sine siste 14 ligakamper. De har vunnet seks av de siste 20 hjemmekampene i Premier League. Waliserne har scoret i to av sine ni siste kamper mot Liverpool i liga og cup.

Kilde: Liverpoolfc.com