Sagt om Carragher

Lagkamerater og Liverpool-legender gir sitt syn på Jamie Carragher.

Joe Allen: Mitt første inntrykk av ham da jeg først møtte ham, var som forventet. Han har en imponerende karriere bak seg. Da jeg kom til klubben var han den inspirerende spilleren og profesjonelle spilleren som jeg forventet å møte. Hans kunnskap er utrolig, og måten han leser spillet på står ikke tilbake for noen. Han har gjort alt i én klubb, og det kan ikke bli bedre enn det. Han har virkelig satt en målestokk for hva folk skal forsøke å etterfølge.

Brad Jones: Han er en leder på banen. Han liker ikke å tape. For min del la jeg merke til at han hatet å slippe inn mål. Han er den komplette forsvarsspilleren. Man vet at han kommer til å ofre seg.

Stewart Downing: Han var forferdelig å spille mot. Han var en tøff forsvarsspiller. Han ville at du skulle vite at han var der! Han har vært en stor spiller opp gjennom årene. Hans kunnskap om spillet er skremmende. Dere kan spørre ham om enhver spiller eller klubb, og han vil vite alt om dem. Han er en legende.

Lucas: Fra første dag jeg kom til Liverpool kunne jeg se hans lederskap. Han var en meget sterk karakter i garderoben. Han kjente til fansens lidenskap og hva klubben handlet om. Jeg kommer til å huske Carra som en sterk karakter, en veldig høylytt spiller som ønsket å vinne uansett om det var på trening eller i kamp. Han jobbet meget hardt og var meget profesjonell.

Jordan Henderson: Han har vært en topp forsvarsspiller i mange år. Han bare elsker å spille fotball og ønsker alltid å vinne. Han er profesjonell på og utenfor banen, og han gjør ære på alle i Liverpool FC. For de unge spillerne er det stort å se opp til ham.

Martin Kelly: Da jeg møtte Jamie første gang, syntes jeg han var alt en spiller i Liverpool burde være. Han spilte hver kamp som det skulle være hans siste og trente på nøyaktig samme måte. Han har hatt stor innflytelse på min karriere. Han har hjulpet meg gjennom kampene. Han bare elsker Liverpool. Han ville dø for denne klubben. Du trenger spillere som Carragher på laget dersom du ønsker å vinne.

Pepe Reina: Det var en fornøyelse for meg som keeper å ha ham foran meg. Han er ganske høyrøstet av seg. Han hjelper deg med å holde spillerne på tærne hele tiden. Melwood kommer til å bli en stillere plass uten ham, det er sikkert. Vi kommer til å savne ham. Når du er litt nedbrutt og ser ham jobbe hardt på trening, går det bra, spesielt for de unge spillerne. Han kommer til å bli husket som en legende. Han kommer til å bli sett på som en av de viktigste spillerne i Liverpools historie.

Martin Skrtel: Han er briljant. Jeg har spilt sammen med ham i fem år, og det har vært flott for meg ettersom jeg har lært mye. Han har hjulpet meg i min karriere. Han er en legende i Liverpool. Jeg kommer til å savne ham.

Raheem Sterling: Han var en av disse karakterene som sto der med en hjelpende hånd når du trengte det. Han var en av spillerne som alltid hjalp de unge spillerne og ga råd. Han ville gjøre alt for å forhindre mål  - absolutt alt – og det er det man trenger av en forsvarer. Han ofret seg for å avverge mål.

Phil Thompson: Han uttrykker ånden i fotballklubben. Det finnes et bånd mellom The Kop og Carra. Søndag var en meget, meget spesielt for ham.

Ian Rush: Han bør huskes som en sann supporter. Han kunne lett ha stått på The Kop. Lidenskapen han viser på banen er skremmende. Supporterne ser det i ham. Sangen «We all dream of a team of Carraghers» summerer ham opp fordi ingen viser mer lidenskap på og utenfor banen for Liverpool FC.

Steve McManaman: Han rangeres meget, meget høyt – han er en superstjerne. Som Liverpool-spiller vil han nok ikke få den samme hyllesten som Rush eller Kenny fordi de var i hovedsak spisser og målscorere. Kenny har vært manager og vært suksessfull. Men han er helt klart der oppe blant dem - en av de virkelige Liverpool-legendene.

Dietmar Hamann: Dere må nok ha ham blant topp 10 over de største gjennom tidene på grunn av hans meritter, medaljene han har vunnet, prestasjonene han har lagt ned i avgjørende kamper og også utenfor banen. Å være blant de ti beste spillerne i Liverpool gjennom tidene er litt av en bragd når du ser på spillerne klubben har hatt tidligere.

Ryan Giggs: Hvis jeg spilte på venstrekanten og Jamie var høyreback, visste jeg at jeg kom til å få en vanskelig kamp. Han var en meget intelligent forsvarer. Han var aggressiv, men god med ballen. Han var en meget vanskelig motstander å møte. Du visste at du sto overfor en batalje, og det var alltid en test. Du visste at du måtte være på ditt beste når du spilte mot ham. Det kommer til å bli et stort tap for Liverpool.

Jason McAteer: Det er vanskelig å beskrive den typen oppofrelse han har vist fordi den er så god. Det er vanskelig å sette ord på det Jamie har oppnådd. Det er utrolig. Å være stabil over så lang tid er utmerket. Han leste spillet helt fantastisk. Han var ikke den største, og han var trolig ikke den raskeste, men han var fem meter raskere enn alle andre i hodet.

Sammy Lee: Jeg kommer til å huske han som vår nummer 23. Kanskje nummeret bør trekkes tilbake. For meg illustrerer Jamie Carragher Liverpool FC på sitt beste. Jeg vil ikke si herr Liverpool, men når noen snakket om Liverpool FC i fremtiden, vil de nevne Shankly, Paisley, Dalglish, Souness og Rush. Jeg mener at Jamie Carragher også bør nevnes i samme åndedrag. Jeg kan ikke gi ham større hyllest enn det.

Ronnie Moran: Jeg jobbet med førstelaget da Jamie kom inn på laget. Jeg husker at jeg sa til noen at han kom til å bli bedre som midtstopper fordi han hadde et stort hjerte og kjente spillet. Jeg pleide å se ham på reservelaget og juniorlaget før det, og du snakket alltid med de andre trenerne om ham. Han var ingen feiging. Han ville takle alle. Han kommer til å bli en god manager.

John Aldridge: Av midtstopperne som har spilt for oss må han være nummer 1. Vi har hatt noen store spillere som Emlyn Hughes, Phil Thompson, Ron Yeats, Alan Hansen, Sami Hyypia, Mark Lawrenson og Gary Gillespie, men etter antall kamper han har spilt må man si at han er den beste. Han er ikke mange kamper etter Cally. Han er blant de beste spillerne som har spilt for Liverpool. Han var en vinner og hadde et hjerte to ganger så stort som andre. Jeg kommer alltid til å huske Jamie for kampen i Istanbul. Han var utrolig den kvelden.

Gary Gillespile: Prestasjonsnivået i den tiden han har vært i Liverpool har vært fantastisk. Liverpool-supportene ønsker alltid og vil alltid forvente 100 prosent. Jamie har aldri sviktet dem eller andre. Han har vært herr Liverpool sammen med Steven Gerrard. Jamie har spilt en stor rolle i fotballklubbens historie.

Stephane Henchoz: Jamie er en lidenskapelig fyr. Jeg husker min første treningsøkt i Liverpool. Han hylte og skrek og ønsket hele tiden å vinne. Han var en leder. Jamie var en skikkelig forsvarsspiller. I Istanbul var han på sitt beste. Han dekket opp for alle, og den kvelden viste han alle egenskaper. Han var en topp profesjonell og en ungene bør se opp til. Alle unge spillere som ønsker å bli profesjonelle bør se til Jamie.

Rob Jones: Han ga livet sitt til Liverpool FC. Hans lidenskap for spillet og Liverpool er utrolig. Det er synd at han legger opp, men jeg antar at det på et tidspunkt tar slutt. Alle unge spillere bør se til Jamie Carragher fordi det er slik du ønsker å være.

Ian St. John: Jamie er nummer to på listen bak Ian Callaghan på listen over spillere med flest kamper for Liverpool. Vi trodde ingen skulle komme i nærheten av Cally. Det var et godt forsøk, var det ikke? Det gode er at han er en lokal gutt som Cally. Ingen av managerne han spilte under i Liverpool vil si et stygt ord om ham. Hvis vi hadde flere Carraghers på laget, ville vi kanskje hatt mer suksess.

Tommy Smith: For å si sannheten ligner Jamie litt på meg. Jeg kunne ikke spille en kamp uten å rope på folk! Hans opptreden i Istanbul – de kommer til å snakke om den i årevis.

Ron Yeats: Han har hatt en vidunderlig karriere, ingen tvil om det. Mange medaljer kan bevise det. Jeg likte å se ham på laget fordi du visste hva Carragher kom til å gjøre, vinne taklinger og vinne baller. Hans opptreden i Istanbul var utrolig.

Hughie McAuley: Han har bidratt mye til alle involverte i klubben, til supporterne, spesielt til supporterne på Merseyside, og han vil bli sett på som en av tidenes storheter og kommer enkelt inn blant de store midtstopperne fra de tidligere store lagene.