Sakho hjalp Frankrike til VM

Mamadou Sakho scoret to mål da Frankrike vant 3-0 mot Ukraina og gikk til VM med 3-2 sammenlagt.

Mamadou Sakho ble dagens mann for Frankrike med to scoringer da VM-plassen ble sikret på bekostning av Ukraina. Franskmennene hadde et vanskelig utgangspunkt foran returen på Stade de France utenfor Paris etter 0-2 fra det første oppgjøret. Ingen lag i kvalifiseringshistorien har tidligere klart å snu et tomålstap til avansement.

Landslagssjef Didier Deschamps skiftet ut hele midtforsvaret fra møtet i Kiev. Laurent Koscielny var suspendert etter rødt kort, mens Eric Abidal hadde spilt svakt. Mamadou Sakho og Raphael Varane kom inn.  Byttet viste seg å være meget vellykket. I det 22. minutt nettet Mamadou Sakho. Et frispark ble slått inn i feltet. Ballen kom ut i returrommet og på det påfølgende skuddet måtte Ukrainas keeper gi retur. Sakho var påpasselig frempå og løftet ballen over keeper fra kloss hold.

Karim Benzema økte til 2-0 i det 34. minutt, og dermed 2-2 sammenlagt. Ukraina fikk så en spiller utvist i det 47. minutt.

I det 72. minuttet ordnet Sakho VM-spill for Frankrike. Ballen havnet igjen i returrommet, og påfølgende avslutning skiftet retning på Sakho og i mål. Noen rapporterer at scoringen var et selvmål av Gusev, men av tv-bildene virker det som Liverpool-forsvareren var sist nær ballen. 3-0 holdt seg kampen ut, og Frankrike gikk dermed til VM med 3-2 sammenlagt.

Mamadou Sakho spilte hele kampen. Midtstopperen pådro seg gult kort i det 45. minutt.