Sendte Italia til finalen

Fabio Borini takket for tilliten på topp i semifinalen mot Nederland ved å skyte Italia til U21-EM-finalen.

Matchvinnerscoringen kom i det 78. minutt, og var kampens eneste nettkjenning.

Liverpool-spissen viste gode bevegelser og vartet opp med en flott førsteberøring på en strålende Lorenzo Insigne-pasning, noe som ha ham muligheten alene med keeper. Der var 22-åringen iskald da han satte ballen sikkert i mål, til målvaktens venstre side.

– Jeg klarte ikke å tenke klart etter scoringen. Jeg hadde på følelsen av at det ville ende sånn som det gjorde, og jeg er glad på vegne av meg selv og lagkameratene, sier spilleren etter kampen.

Borini, som startet sin andre kamp i mesterskapet, pådro seg et gult kort allerede etter fem minutter, men han var stadig delaktig i angrepsspillet til italienerne. Den største målsjansen han fisket frem i den første omgangen, var et lavt skuddforsøk fra sekstenmeteren som havnet i nettveggen.

Det stod målløst halvveis, og stillingskrigen fortsatte også de siste 45 minuttene, men Borini fikk hyll på byllen og ble den store helten – til tross for et solid Nederland-press på tampen av kampen.

– (Italia U21-landslagssjef Devis) Mangia gjorde rett i å velge meg. Jeg gjorde det klart for ham at jeg var tilgjengelig, etter å ha kommet tilbake (fra skulderskaden med Liverpool) og bevist at det er mulig å gjøre et comeback etter en vanskelig periode.

Italia møter Spania til finale i U21-EM tirsdag 18. juni. Kampen sendes direkte på TV 2 Zebra.

Det er en kamp Borini tror er helt åpen.

– Vi har bevist at hva som helst er mulig.

– Nå skal vi forberede oss godt, så håper vi å få en god start i den kampen.