Sentrale belgiere

Tre belgiere vil spille sentrale roller under Merseyside-derbyet i morgen. Liverpool har Simon Mignolet mellom stengene, mens Everton har Romelu Lukaku og Kevin Mirrallas i angrepsrekka.

Mignolet kjenner godt til landsmennene Lukaku og Mirallas, men keeperen er opptatt av at Liverpool skal fokusere på eget spill foran kampen på Goodison Park, selv om han er fullt klar over at Lukaku har gjort fem mål på sju kamper for de blå.

- Lukaku er fysisk sterk. Han er en god spiller. Han er sterk med ballen, og forsøker å avslutte. Mirallas spiller også veldig bra for tiden. Jeg er sikker på at han er klar for kampen. Men uansett hvem som spiller for Everton i morgen, vil vi være ute etter å få et godt resultat. Vi fokuserer mer på oss selv en motstanderen, slår Mignolet fast overfor Liverpoolfc.com.

- Alle våre forsvarsspillere kjenner til spissene i Premier League. De analyserer ting som dette. Dersom de ber meg om råd om Lukaku og Mirallas, vil jeg definitivt gi dem det. Men alle er forberedt på kampen og kjenner spissene til Everton. Ikke bare Romelu, men de andre også. Våre spillere vet alt om dem.

Mignolet holdt nullen for første gang på åtte kamper mot Fulham i forrige serierunde.

- Det er alltid hyggelig å holde buret rent. Det viktigste er selvsagt å vinne kampen, og det gjorde vi ganske komfortabelt mot Fulham. Det er alltid positivt å holde buret rent, og det var hyggelig å ta med seg noe slikt foran landskampene og Everton-kampen nå. Forhåpentligvis klarer jeg å gjøre det samme i morgen. Det er alltid viktig å unngå baklengsmål, for det gir deg trygghet som keeper.

- Holder du buret rent betyr det også at ett mål er nok til å vinne kampen. Våre spisser er i stand til å score mål, men dersom du holder buret rent blir det enklere å vinne kampene.

Mignolet synes ikke det er noe problem at Brendan Rodgers skifter system fra kamp til kamp, og også underveis i kampene.

- Rollen min blir forandret, men alle roller blir forandret når du skifter formasjon. Det er likedan for alle spillerne. Dersom manageren ønsker å spille på en viss måte må du håndtere det som profesjonell fotballspiller. Alle må være trygge nok til å spille i enhver formasjon og spillestil.