Ser frem til turen

Både Brendan Rodgers og Steven Gerrard sier at klubben gleder seg til å møte hordene av Liverpool-supportere når de nå reiser østover.

– Alle sammen gleder seg. Dette er en del av verden hvor det er mange Liverpool-supportere, så det er briljant at vi kan få klubben og laget bort dit for å møte mange av supporterne, sier Rodgers til klubben TV-kanal.

Nordiren forteller at særlig han gleder til å besøke nye steder.

– Det er første gang jeg reiser til den delen av verden. Jeg tror alle er spente. Vi skal selvfølgelig også få gjort unna mye hardt arbeid også.

Se hele troppen her: Reiser til Indonesia i dag

Liverpool har tidligere besøkt flere land i Østen, senest for to år siden, og der har spillerne fått føle på noen av de mange hordene med Liverpool-supportere. Rodgers har pratet mye med flere av de som var med forrige gang.

– Ja. Flere spillere, og noen i støtteapparatet, har vært der borte tidligere. Jeg tror at det særlig for våre nye spillere kommer til å bli en fantastisk opplevelse, fordi man får virkelig et inntrykk av hvor stor denne fotballklubben er når du drar på slike turer.

– I fjor, da vi dro til Amerika, var supporterne utrolige. Det var nesten fem tusen som så på treningene. Og jeg tror faktisk det er en enda større gjeng med supportere her borte (i Asia). Det er et privilegium å være manager og kunne ta med klubben dit. Vi ser virkelig frem til det.

Steven Gerrard vet også at det blir en stor opplevelse for mange, spesielt for dem som kanskje aldri har sett Liverpool i virkeligheten.

– De får ikke sett oss i levende live særlig ofte. Jeg tror alle spillerne er klar over det, og de vet at de bør gi noe tilbake når vi først er der borte. Vi satser på å vinne kampene og spille bra for dem, sier kapteinen.

Støtten som møter Liverpool på bortebane pleier å være enorm, uansett hvor de befinner seg. Det fikk også de rødes nye spanjoler merke seg allerede i treningskampen mot Preston.

– Det var et fullsatt stadion. Noen av våre spanske spillere kunne ikke tro at vi hadde fått så mange supportere med på bortebane. Vanligvis får spanske lag med rundt to-tre hundre fans når de spiller bortekamp, men bortetribunen (mot Preston) var stappfull, og det var briljant stemning. Kampen ble også vist direkte på TV verden rundt – og det var vår første treningskamp. Det gjør at man føler seg veldig stolt, og det gir deg den ekstra motivasjonen du trenger, sier Rodgers.

De unge spillerne som blir med, tror Liverpool-manageren kan få en «real go» utover sesongen som kommer.

– Absolutt. Jeg tror det gjelder spesielt for spillere som Jordon Ibe og Raheem Sterling, som begge scoret i helga. For Raheem var det en bratt læringskurve, hvis man ser tilbake på den forrige turen hans og alt som surret rundt ham. Men han dro nytte av det og endte opp med å ha en strålende sesong. Så jeg håper det blir en god erfaring for de unge spillerne. De får se hvordan det er og ansvaret som følger det å være en Liverpool-spiller, når man ser hvor mange supportere det er der. Og alt er en del av jobben – som en ambassadør for klubben.

Men foruten å hilse på supporterne, er det store formålet med turen å bli i god form.

– Spillerne spilte 45 minutter mot Preston i helga, og de kommer til å øke mengden i løpet av de neste tre kampene – opp til 60, 75 og noen til 90 minutter. Det betyr at vi kommer til å være i bedre slag sammenliknet med i fjor sommer. Da var alt nytt for spillerne, av hvordan opplegget var og hvordan vi skulle spille, men nå har vi allerede lagt en god grunnmur så tidlig i sesongoppkjøringa, sier Rodgers, som fokuserer på sette sammen de siste taktiske bitene i puslespillet i løpet av de resterende kampene før sesongstarten.

– I pre-season har man virkelig muligheten til å jobbe med slike elementer, så det er noe vi håper å kunne ta med oss fra turen – i tillegg til det rent fysiske etter å ha spilt tre kamper.

Når Rodgers ser tilbake på turen til Nord-Amerika for ett år siden, er det ikke mye han ville endret på ellers.

– Nei, egentlig ikke. Jeg synes det var en fantastisk reise i fjor. Jeg likte virkelig godt basen i Boston og muligheten til å reise rundt. Sammenkomstene med supporterne var gode, og på treningene jobbet spillerne veldig bra. Det eneste punktet må være at spillerne ankom stedet i små grupper (på grunn av landslagsturneringer, journ. anm.). Vi hadde først en veldig ung tropp, så kom de som var med i EM senere. Det er det eneste som var litt frustrerende.

– I år har vi med kjernen av laget fra dag én, noe som er fantastisk. De nye signeringene er med i troppen, og vi får de andre (som var med i Confederations Cup: Luis Suárez, Sebastián Coates og José Reina) i troppen når vi er der borte. Så det blir en veldig hektisk periode, men jeg ser veldig frem til det, avslutter Rodgers.