Shelvey gleder seg til åpningskampen

Jonjo Shelvey gleder seg til Englands åpningskamp i U21-EM, der klubbkamerat Fabio Borini vil stå på motsatt banehalvdel i morgen kveld.

England møter Italia i sin første kamp i U21-EM i Israel i morgen kveld. Det kan bety at hele fem Liverpool-spillere blir å se i aksjon. Fabio Borini for Italia, og Jonjo Shelvey, Jordan Henderson, Andre Wisdom og Jack Robinson for England.

- Jeg sendte Fabio en melding på Twitter her om dagen. Fabio hadde skrevet en tweet om at Italia kom til å slå England, og jeg svarte bare «Shhhh». Han har ikke svart på den. Vi har ertet hverandre litt angående denne kampen gjennom hele sesongen. Hendo har også vært med på det, forteller Shelvey til Daily Mail.

- Fabio har sagt til oss at Italia bare kommer til å spille for uavgjort, og vil satse på at de møter oss igjen i finalen. Men jeg er sikker på at dersom det skal settes inn en takling eller det er en ball som må vinnes, så kommer vi til å satse alt selv om vi møter en kamerat, fortsetter London-gutten.

- Fabio er en god spiller. På avslutningsøvelser på trening ser du hans virkelige kvaliteter og hvor god han er foran mål. Men jeg er sikker på at vi ikke kommer til å gi ham noen sjanser, for gjør vi det kan han straffe oss.

Shelvey har slitt med en lårskade i forkant av morgendagens kamp i Tel Aviv, men skal være kvitt problemene nå.

- Jeg har stadig vekk hatt problemer med småskader som har holdt meg ute av spill. Dette er min første skikkelige turnering, og forhåpentligvis kan jeg spille en viktig rolle i den. For U21-landslaget er dette en viktig turnering. Det er en ære å spille for landet ditt, selv i privatlandskamper, men det føles ekstra spesielt nå som det er en skikkelig turnering.

- Jeg startet sesongen bra, men så ble jeg utvist mot Manchester United og fant aldri tilbake til de samme taktene etter det, oppsummerer Shelvey ligasesongen som nettopp er avsluttet.

- Jeg kan ikke si at jeg hadde en dårlig sesong, for jeg spilte ganske mange kamper og kan takke manageren for det. Likevel spilte jeg ikke så mye som jeg skulle ha likt mot slutten av sesongen, men slik er fotballen. Det var frustrerende, men jeg er fortsatt bare 21 år gammel. Jeg har en lang karriere foran meg, så jeg har det ikke travelt med å spille fast hver uke. Manageren følte ikke at jeg var klar for det. Slik er det noen ganger, og vi får bare se hva som skjer neste sesong.

Nå fokuserer Shelvey kun på turneringen i Israel, og satser på å gjøre det godt med England.

- Vi har hatt et møte om turneringen. Spania har et veldig bra lag. De har flere gode spillere, som Thiago fra Barcelona. Dette er en god turnering å være involvert i. Vi har vunnet våre siste ni landskamper. Det er sterkt å vinne så mange kamper på rad uansett nivå. Stuart Pearce har snakket om de to årene det har tatt å bygge opp laget. Det er tiden vi har brukt på å forberede oss til denne turneringen. Nå vil vi forsøke å vinne den.