Sinclair ute med skade

Jerome Sinclair er ikke med til Milk Cup da han pådro seg en skade forrige uke. Yan Dhanda har blitt skadet i Nord-Irland. Milk Cup er en del av forberedelsene til sesongen.

Trener Mike Garrity bekrefter til Liverpoolfc.com at det var meningen at Jerome Sinclair skulle vært med til turneringen Milk Cup i Nord-Irland, men at tidenes yngste spiller i Liverpool FC måtte være hjemme for å pleie en skade. På twitter bekrefter nyervervelsen Yan Dhanda at han har fått en skade med Liverpools yngste lag – «jeg er langt nede etter min skade! Men så glad for at guttene er i semifinalen i morgen!».

Liverpool stiller med U17 og U15 lag i turneringene som har klasser som regnes som U18 og U16. I den eldste klassen endte man som nr.5 av 20 lag i gruppespillet og skal spille semifinale i det nest beste sluttspillet, mens det yngste mannskapet endte som nr.4 og skal kjempe om seieren i turneringen. Semifinalene spilles i dag mot Corinthians og County Antrim. Mike Garrity ser på kampene i Nord-Irland som et ledd av lagenes pre-season.

- Jeg kjenner ikke til alle detaljene men Jerome fikk en liten skade på trening sent i forrige uke, bekrefter Garrity om skaden til Sinclair. – Det var skuffende både for ham selv og oss. Vi så fram til at han skulle spille da han har startet sesongen virkelig bra, men han er fortsatt veldig ung og holder U17 aldersgrense.

- Hva som er virkelig bra for guttenes utvikling er de ulike spillestiler som du møter, fortsetter Mike Garrity om Milk Cup turneringene. – Det vil teste dem og å spille foran mange mennesker er uvurderlig. Hvis de ønsker å komme på førstelaget og være på en stor scene, da må de lære seg til å prestere foran mange tilskuere.

- Vi har en virkelig ung tropp for øyeblikket. Vi har mange som er inne i sitt første år som lærlinger og det er også et par skolegutter med oss. Vi har samtidig hatt et par av våre gutter involvert med U21 i Irland, noe som er stort for dem.

- Vi hadde et møte med spillerne og meldingen er at vi fortsatt er inne i pre-season, slik at vi fortsatt er opptatt av å forbedre vår fysiske form. Vi ser på denne turneringen som en del av forberedelsene til sesongen, selv om det blir noe ekstra når en er med i en konkurranse som Milk Cup er det likevel en treningsuke for oss. Det er bra å komme seg litt vekk fra akademiet og til nye omgivelser. Vi tar det som en del av guttenes utvikling.