Skal forandre tankemønsteret til Suarez

Dr Steve Peters er psykiateren som Liverpool håper skal forandre personligheten til Luis Suarez på banen, uten at han samtidig mister sin aggressive spillestil.

Dr Peters har allerede i noen måneder hatt et samarbeid med LFC. En av hans tidligere klienter var Craig Bellamy, som gir 59-åringen mye av kreditten for at han bedre har greid å tøyle sitt temperament de siste årene.

- Craig gjorde det veldig bra da han arbeidet sammen med meg, sier Peters til The Times. – En av de tingene som plaget ham var at han følte at han var blitt villedet til å tro at dersom du ikke var aggressiv ute på banen da ville du heller ikke spille bra.

- Det ble snudd på hodet da han lærte å ha en annerledes innstilling, hvor han forholdt seg rolig men samtidig veldig fokusert og målrettet, da ordet rolig ikke betyr at du er likegyldig. Rolig betyr at du er klar til å angripe. Det var til Craigs heder at han arbeidet veldig hardt og lærte seg dette.

- Da jeg begynte å gjøre dette fikk jeg besøk fra en i staben til Liverpools som lurte på hva jeg hadde gjort siden han presterte enda bedre da han var rolig. Det var imidlertid noe som innga til fornuft hos meg.

- Min ekspertise er å arbeide med hver enkelt på en unik måte. Alle er unike, slik at hva som fungerer for deg behøver ikke å fungere for noen andre. Som mennesker har vi en tendens til å agere ut fra hva vi er lært å tro på, som er dypt inne i oss og som vi kanskje ikke forstår eller gjenkjenner. Min jobb er å få dette fram og oppdage hva det er. Hvis det er tro som er destruktiv, da må vi få fjernet det og erstattet det.

- Slik jeg kjenner Brendan Rodgers har han like god sjanse til å få suksess som noen andre da han har byggeklossene på plass. Da jeg møtte ham utfordret han meg konstruktivt, noe jeg ønsket velkommen da jeg må gjøre meg fortjent til å få respekt.

- Jeg fortalte ham hva jeg kunne gjøre og hva jeg ikke kunne gjøre. Vi diskuterte laget, enkeltpersoner, ham selv, hvordan vi ønsket å komme videre og han kunne umiddelbart se et langsiktig mål. Dette er ikke noe som kommer av seg selv, men det dreier seg om å forandre kultur og innstilling.