Skrtel kjemper om fast plass

Selv om solid erfaring og ungt talent preger midtstopperplassene i Liverpool om dagen, akter Martin Skrtel å krige for å vinne tilbake sin plass i forsvaret.

– Hver dag er en konkurranse, og man må jobbe hardt og vise sitt beste på trening hver eneste dag, fortalte Skrtel til LFC TV etter gårsdagens seier over Melbourne Victory i Australia.

En spiller som har kommet inn i det helrøde forsvaret, er sommersigneringen Kolo Touré – en særdeles erfaren midtstopper som vil sørge for større konkurranse i backfireren. Det er noe Skrtel tar imot med åpne armer.

– Siden jeg kom til Liverpool, har det alltid vært tre-fire, til og med fem, spillere som har vært midtstoppere. Det har ikke vært lett, men jeg skal gjøre mitt beste, og jeg prøver å vise manageren min at jeg er i stand til å spille.

Under kampen i går fikk 20-årige Andre Wisdom vist seg fra en meget bra side, og han blir også å regne med i kampen om en plass i forsvaret.

Sesongoppkjøringen er nyttig for alle som er med i spillertroppen, mener Skrtel, og da særlig unge spillere som nettopp Wisdom.

– Det var den andre eller tredje kampen vi (han og Wisdom) har spilt sammen, og jeg synes det fungerte – hovedtingen er at vi ikke slapp inn baklengsmål, sa slovaken.

– Andre er en ung spiller, men han har kvaliteter og er en svær fyr. Fremtiden er foran ham, så det er strålende for ham å spille mot et lag som vi møtte nå. Og erfaringen han får, kan bare hjelpe ham.

I går spilte Skrtel i 72 minutter, og han beskrev atmosfæren på Melbourne Cricket Ground som «spesiell». Liverpool, som vant kampen etter mål av Steven Gerrard og Iago Aspas, satte en rekord i går, da de dro flere folk på tribunen enn det noensinne har vært tidligere på en fotballkamp på Melbourne Cricket Ground.

– Jeg tror alle nøt det, fordi det er ikke hver dag man får spille foran 95 000 tilskuere – det var en god opplevelse for alle sammen. Det var ganske spesielt. Det var bare treningskamp, men å spille foran så mange mennesker, er alltid stort, forklarte 28-åringen.

Nå har sesongoppkjøringen vart i flere uker, med to treninger nesten hver dag, og det nærmer seg august og Premier League-fotball.

– Jeg synes er går bra. Det har vært tre uker med veldig hard jobbing, og vi har spilt tre kamper, vunnet alle dem uten å slippe inn (mål), så ting går veldig bra – og forhåpentligvis klarer vi å fortsette på samme måte i tiden som kommer også.