Skuffet over baklengsmålet

Brendan Rodgers er skuffet over at Liverpool slapp inn mål på en cornersituasjon for andre gang på fem dager, og dermed røk ut av ligacupen i tredje runde etter å ha tapt 1-0 for Manchester United.

Javier Hernandez sin scoring i andre omgangs første minutt var forskjellen på lagene på Old Trafford.

- Jeg syntes vi hadde gode perioder i kampen, hvor vi kom i gode posisjoner, men den siste pasningen var ikke god nok i kveld, og heller ikke avslutningene. Men vi er fornøyd med spillernes innsats. Jeg syntes innsatsen var strålende. Spillerne ga alt i denne kampen, sa Rodgers på pressekonferansen etter matchen.

- Vi er skuffet over manglende konsentrasjon i forbindelse med scoringen. Det kostet oss dyrt, la han til.

Rodgers tror imidlertid at det ikke vil gå lang tid før Liverpool er tilbake på vinnersporet.

- Spillerne har gjort en utmerket start på sesongen. Vi var skuffet i helgen. Da var det noe tamt over laget, og vi kom aldri i gang. Det skyldes delvis skadene vi har, men jeg vet at spillerne jeg har gir alt.

- Nå kan vi konsentrere oss fullt og helt om ligaspillet frem til jul. Vi må sørge for at vi holder oss blant topp seks i ligaen, og fortsette å kjempe. Forhåpentligvis kan vi styrke stallen ytterligere i januar.

Luis Suarez var tilbake etter sin lange suspensjon, og spilte sin første kamp for sesongen i kveld. Rodgers var fornøyd med spissens innsats.

- Jeg syntes han spilte utmerket. Når du tar i betraktning at han har vært borte fra fotballen så lenge, løp han svært mye og var hele tiden en trussel. Han satte forsvarsspillerne deres under press, og hadde et par dragninger og finter som det så ut ville få ham i scoringsposisjon. Han vil komme i bedre form med mer kamptrening. Totalt sett kan han være veldig godt fornøyd med egen innsats. Jeg er veldig glad på hans vegne, for hans bidrag var strålende.

Journalistene ville vite om det på forhånd var meningen at Suarez skulle spille hele kampen.

- Vi vurderte det underveis. Av og til kan du planlegge slikt. Han jobbet veldig hardt, og ble litt sliten mot slutten, men den eneste måten han kan komme i form på er ved å spille kamper. Han er en spiller som selv helt på tampen av kamper kan skape noe, distrahere forsvarere og få rom til å åpne seg opp.

- Det handler litt om kamputviklingen også. Vi hadde god flyt i annen omgang, fikk med folk fremover, men var litt for upresise med den siste pasningen og avslutningene til at vi klarte å få et mål.

- Våre fans var strålende. Du kunne høre dem fra start av. Støtten de ga Luis mangler sidestykke. Dette er så unik en klubb, hvor de støtter spillerne som bærer trøyen, og de var strålende med Luis.

Liverpool benyttet en 3-5-2-formasjon på Old Trafford, med Jordan Henderson og Jose Enrique på flankene.

- Det er egentlig noe som harr tvunget seg frem, i forhold til de spillerne vi har tilgjengelig, forklarte Rodgers.

- I kampen i helgen spilte vi med fire midtstoppere bak. Det har jeg aldri gjort tidligere i mitt liv. Alle som kjenner meg og vet hvordan jeg jobber, vet at det ikke er slik jeg liker å operere. Men når du ikke har noe valg, må du bare gjøre det.

- Jeg prøver alltid å få så mange angripere på banen som jeg kan. Jeg følte bare at 3-5-2 var det systemet som passet de spillerne jeg hadde tilgjengelig, og jeg syntes spillerne spilte systemet veldig bra. Vi fikk mange spillere med fremover.

- Om vi må spille dette systemet en tid fremover, til flere spillere er tilbake fra skade, må vi selvsagt jobbe litt mer med det, men du kunne se at spillerne var komfortable i systemet. Det gir oss tre spillere som kan dominere midtbanen, og det gir oss to spisser på topp som er blant de beste spissene i ligaen, og det gir oss fortsatt sikkerhet bak. Dersom vi må benytte dette systemet igjen, tror jeg vi kan spille godt i denne formasjonen.