Slår hardt ned på bruk av pyro-effekter

Liverpool FC slår hardt ned på bruk av pyro-effekter på Anfield denne sesongen, og en Stoke-supporter som fyrte av en røykbombe under ligaåpningen er utestengt fra alle fotballkamper i fire år.

Stoke-supporteren Paul Mottram utløste en røykbombe under Liverpools hjemmekamp mot Stoke, og er nå utestengt fra alle britiske fotballstadioner i fire år for ugjerningen. Hendelsen skjedde i borteseksjonen i Anfield Road End i andre omgang av kampen den 17.august. Mottram ble arrestert av Merseyside-politiet etter at et tykt røykteppe la seg over banen.

- Dette var en farlig situasjon, som kunne fått alvorlige følger og ført til alvorlige skader i det som ellers var et arrangement fritt for trøbbel, uttaler en talsmann for Merseyside-politiet til Liverpool Echo.

- Det var skuffende at vi måtte håndtere en slik hendelse helt i begynnelsen av sesongen. Denne type oppførsel har ingen plass i moderne fotball, og vil ikke bli tolerert, fortsetter talsmannen.

- Vi vil fortsette vårt tette samarbeide med våre lokale klubber for å gjøre kampene til trygge og trivelige begivenheter. Når ting som dette skjer vil vi samarbeide for å identifisere og straffe de som lager trøbbel, noe som er eksakt hva vi har gjort i denne saken, sier politiets mann.

Mottram ble også ilagt en bot på £500, og må i tillegg betale saksomkostninger på £85 og £50 i skadeerstatning.

Over høytaleranlegget på Anfield ble det før episoden inntraff flere ganger advart mot bruk av pyro-effekter som bengalske lys og røykbomber, og at bruk av slike kunne medføre arrestasjon.

- Liverpool FC er bestemt på håndtere dette økende problemet med pyrotekniske effekter og røykbomber inne på tribunene. Dette er noe som bekymrer klubber over hele landet. Vår policy er klar. Slike effekter er ikke tillatt på Anfield, og vi prøver aktivt å forhindre bruken av disse. Vi håper at utfallet av denne saken skal føre til at færre fans forsøker seg på dette, og vi minner om konsekvensene ved å ta med seg slike effekter på kamp, sier en talsmann for Liverpool FC til Echo.