Solid innsats 2.juledag

På de ti siste kampene 2.juledag har Liverpool tatt 20 poeng, riktignok med seks av kampene på Anfield. Motstanden har imidlertid vært av et annet kaliber enn morgendagens duellant Manchester City.

Kampen mot Blackpool i jula 2010 ble avlyst da gressmatten (uten varmekabler) til den nyopprykkede klubben i Premier League ikke tålte ni kuldegrader. Det måtte manager Roy Hodgson og de andre fra Liverpool FC bare erkjenne. Et par uker senere var det igjen klart til kamp, da med Kenny Dalglish som leder for de røde, og det ble 2-1 tap i en svak forestilling for gjestene.

Hvis en regner med den kampen, og morgendagens oppgjør i Manchester mot City, har Liverpool spilt seks bortekamper og seks hjemmekamper på de 12 siste forsøkene på tradisjonsrike «Boxing Day», eller 2.juledag hos oss.

Vi har imidlertid sett nærmere på de ti siste kampene som Liverpool faktisk har spilt 26. desember, hvor seks hjemmekamper og fire bortekamper har gitt seks seire, to uavgjort og to tap for mennene fra Anfield, med 20-8 i målforskjell. Etter en sterk periode med seks seire på syv forsøk, har det imidlertid gått tråere de siste årene og den forrige triumfen på høytidsdagen var i 2009 mot Wolverhampton.

Med det tette kampprogrammet under jul er det relativt lokale lag som Liverpool pleier å møte, med motstandere fra spesielt Lancashire som Blackburn og Bolton, og også lag fra nordvest i Midlands. Dermed også gjerne lag som ikke har ligget høyt på tabellen, slik som tilfellet blir på City of Manchester Stadium 26.desember 2013.

26.12-2012 Stoke – Liverpool 3-1 (Walters 2, Jones) (Gerrard)
Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Lucas (Henderson 59), Gerrard, Shelvey, Downing (Cole 77), Suso (Sterling 46), Suarez.
Liverpool fikk en drømmestart da Howard Webb vel var den første som ga Luis Suarez et straffespark på lang tid, etter bare to minutter. Steven Gerrard scoret sikkert fra 11 meter. Aggressive gjester med luftkrigeren Kenwyne Jones og bakgårdsbikkja Jon Walters snudde imidlertid fort kampen, og Liverpool ble helt kjempet ut av stilen.

26.12-2011 Liverpool – Blackburn 1-1 (Maxi) (Adam selvmål)
Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Maxi (Bellamy 81), Henderson, Adam, Downing, Carroll, Suarez.
Det hadde begynt å gå trått i ligaen under Kenny Dalglish og spesielt ble en rekke poeng sløst bort på eget gress. Dette var et nytt eksempel, hvor Maxi headet inn en utligning tidlig i 2.omgang foran The Kop, men hvor et ineffektivt hjemmelag ikke greide å få satt inn seiersmålet.

26.12-2009 Liverpool – Wolves 2-0 (Gerrard, Benayoun)
Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Lucas, Aquilani (Pacheco 85), Benayoun (Spearing 89), Gerrard, Aurelio (Kuyt 76), Torres
En kjærkommen seier i den vanskelige siste sesongen til Rafael Benitez som manager. Alberto Aquilani hadde en brukbar debut på Anfield, men de røde greide først å kneble ulvene utover i 2.omgang etter at gjestene hadde fått backen Stephen Ward utvist like etter pause.

26.12-2008 Liverpool – Bolton 3-0 (Riera, Keane 2)
Reina, Carragher, Hyypiä, Agger, Insua, Benayoun, Alonso, Gerrard (Lucas 73), Riera (El Zhar 69), Kuyt (N’Gog 77), Keane
En av de friskere Boxing Day kampene på Anfield de siste årene, hvor Robbie Keane hadde sin kanskje beste dag i helrødt og scoret to av sine totalt fem ligamål. Det forhindret likevel ikke at iren med en prislapp på nesten £20M ble solgt tilbake til Tottenham en drøy måned senere. Et åpningsmål av Albert Riera var heller ikke hverdagskost.

26.12-2007 Derby – Liverpool 1-2 (McEvely) (Torres, Gerrard)
Reina, Finnan, Carragher, Hyypiä (Benayoun 54), Aurelio, Babel (Kuyt 72), Gerrard, Alonso, Riise, Voronin (Lucas 90), Torres
Steven Gerrard og Fernando Torres begynte for alvor å finne hverandre og det var også disse to som sørget for tre poeng på en spillemessig dårlig dag, da Torres ga gjestene en tidlig ledelse og Stevie G avgjorde med seiersmålet helt mot slutten.

26.12-2006 Blackburn – Liverpool 1-0 (McCarthy)
Reina, Finnan, Carragher, Hyypiä, Agger, Riise, Gerrard, Alonso, Maxi (Aurelio 64), Crouch (Kuyt 57), Bellamy (Garcia 77)
En frustrerende julefeiring for de tilreisende fra Merseyside, hvor Liverpool dominerte spillemessig men ikke greide å overliste sin tidligere keeper Brad Friedel. Benni McCarthy ble matchvinner tidlig i 2.omgang da Liverpool etter en god periode gikk på et overraskende tap.

26.12-2005 Liverpool – Newcastle 2-0 (Gerrard, Crouch)
Reina, Finnan (Josemi 78), Carragher, Hyypiä, Riise, Garcia, Alonso, Gerrard, Kewell (Pongolle 67) Crouch (Cisse 72), Morientes
To scoringer før pause ga en komfortabel seier mot gjester som hadde Michael Owen i sin startoppstilling og også fikk Lee Bowyer utvist. Etter en svak start på sesongen var dette den åttende ligaseieren på rad for de regjerende mesterne i Champions League.

26.12-2004 West Bromwich – Liverpool 0-5 (Riise 2, Sinama-Pongolle, Gerrard, Garcia)
Dudek, Finnan (Warnock 71), Carragher, Hyypiä, Traore, Riise, Hamann, Gerrard (Alonso 62), Nunez, Baros (Garcia 66), Sinama-Pongolle
Lekestue for Liverpool mot ligaens bunnlag, som i tillegg fikk Cosmin Contra utvist like før pause. Stor dag for John Arne Riise i en mer offensiv rolle med to scoringer, på en dag hvor Liverpool også kunne koste på seg at Milan Baros brente et straffespark.

26.12-2003 Liverpool – Bolton 3-1 (Hyypiä, Sinama-Pongolle, Smicer) (Pederson)
Kirkland, Otsemobor, Biscan, Hyypiä, Riise, Hamann, Smicer (Le Tallec 77), Murphy, Gerrard, Kewell (Diouf 65), Sinama-Pongolle (Heskey 65)
Tre mål på headinger ville nok ha gitt høye odd når en så målscorerne til Liverpool, i en periode hvor Igor Biscan var midtstopperkollega til Sami Hyypiä. Det var ingen overraskelse at Sami skulle heade Liverpool i ledelsen på en god dag, men verken Florent Sinama-Pongolle eller ikke minst Vladimir Smicer for kjent som luftens baroner.

26.12-2002 Liverpool – Blackburn 1-1 (Riise) (Cole)
Kirkland, Carragher, Hyypiä, Henchoz, Traore (Diouf 83), Murphy, Smicer (Biscan 65), Gerrard, Riise, Heskey (Baros 58), Owen
Problemene begynte å komme for Gerard Houllier etter sesonger hvor man vant trippel av cuper og ble nr.2 i ligaen, og i en dårlig periode greide man ikke å holde på en tidlig ledelse fra John Arne Riise. Andy Cole utlignet, mens spesielt Michael Owen og Milan Baros ikke greide å utnytte store sjanser mot slutten.