Spearing og Robinson fornøyd med låneopphold

Jay Spearing og Jack Robinson er godt fornøyd med tiden i henholdsvis Bolton og Wolverhampton. Robinson kommer trolig til bli lånt ut også neste sesong.

Jay Spearing tilbrakte hele 2012/13-sesongen i Bolton og fikk totalt 39 kamper for Championship-klubben. Jack Robinson ble sendt til Wolverhampton i januar, og venstrebacken figurerte i 11 kamper. Til LFC magazine snakker duoen om utlånstiden.

 Om læringen …
Jay Spearing: - Jeg synes ikke det er en sak om hva du lærer ettersom du får muligheten til å gå ut og spille fotball regelmessig. Jeg satte meg ned med manageren ved starten av sesongen og hadde en god samtale hvor vi begge var meget ærlige. Det var ingen spent situasjon – når det gjaldt spilletide ble vi enige om at det var bra for meg å dra ut og spille. Jeg hadde et par alternativer, men jeg valgte Bolton. Jeg trivdes hvert sekund – spille hverr uke og forsøke å komme til play-off.

Jack Robinson: Siden vi kjempet mot nedrykk i Wolves, tror jeg du bare måtte forsøke å finne det lille ekstra for å få de seirene. De seirene kom aldri, men vi forsøkte vårt beste. Det var en flott erfaring for meg å spille i Championship. Bare det å få noen kamper i en vanskelig liga har vært fantastisk.

Om antall kamper …
JS: Med 46 kamper har de kommet jevnt og trutt. Men jeg fortrekker det når vi er inne i en rutine med lørdag-tirsdag-lørdag-tirsdag fordi vi går rett til en ny kamp. Når det det blir kamp bare hver lørdag, kan det bli mye venting. Som lag virket det som vi imponerte mer når kampene kom regelmessig. Vi tok poeng i de periodene.

JR: Det var flott for meg å få en rekke med kamper. Det er vanskelig når du ikke spiller regelmessig. Du trener hele uken, men sitter så på benken. I Liverpool FC vil det alltid være vanskelig i en slik ung alder å forsøke å ta en plass og holde på den, men forhåpentligvis vil det skje de neste årene. Det var fint å gå til en klubb som Wolverhampton og vite at du kan spille på det nivået. Jeg tror ti kamper på rad er den lengste kamprekken jeg har hatt siden jeg var 16 år. Det var så godt å få spille slik igjen, og det hever selvtilliten.

Om forskjellen fra Premier League…
JS: Det er litt forskjell. I Premier League ønsker hvert lag å ha ballen på bakken og spille. Det går mye hurtigere. På slutten av sesong i Championship kjemper lagene mer og jobber hardere for å få resultater for å komme til play-off eller vekk fra nedrykkssonen. Hjemmeformen vår var utrolig. Vi vant de fleste kampene, og det var fordi vi spilte vår fotball og hadde en ideell bane å spille på. På bortebane ble det noen ganger vanskelig da vi måtte forandre spillet vårt. Så det var litt forskjell sammenlignet med Premier League, men jeg vil ikke si at den var enorm.

JR: Det var gode kamper å spille i, harde kamper. Det å bli lånt ut er det beste jeg noen gang har gjort. Det er annerledes fra å spille for U21, U18 og reservene. Du vet ikke hvordan det vil bli før du drar ut. Hvis jeg fikk spørsmål fra en ung spiller som ikke spilte regelmessig og trengte kamper, ville jeg definitivt anbefalt å gå ut på lån.

Om managerens vurdering…
JS: Jeg har snakket sammen noen ganger, men det er ingenting å rapportere. Nå skal jeg bare bli skadefri. Vi skal ta en ny samtale i sommer, se hva planene er og ta det derfra.

JR: Jeg har snakket med sjefen. Han sa at han hadde sett alle kampene. Det var gode konkurransepregede kamper for meg å spille. Han antydet at det kanskje neste sesong ville være bra å forsøke å få til et nytt låneopphold bare for å få en hel sesong, fordi jeg har ikke spilt så mange kamper de seneste tre årene. Når du spiller fire eller fem førstelagskamper per sesong, er det vanskelig å få opp selvtilliten og spille bra.  I de elleve kampene i Wolverhampton fikk jeg den beste selvtilliten jeg har hatt på to eller tre år. Så jeg ville like å gå ut lån igjen for å få en hel sesong.  Det er fordel å gå ut på lån i ung alder – du kommer tilbake og er fortsatt ung, men også fått erfaring. Da jeg kom tilbake på Melwood i mai, husket jeg straks hvor harde treningene her er. Jeg var andpusten etter den første treningsøkten jeg hadde tilbake her.