Spent foran kveldens semifinale

Juniortrener Steve Cooper er spent foran den første semifinalen i FA Youth Cup mot Chelsea, som spilles på Anfield i kveld.

Cooper håper at hans gutter skal få med seg et godt utgangspunkt til returkampen på Stamford Bridge om en uke.

- Spillerne vet det er en sterk rivalisering mellom Liverpool og Chelsea, etter noen historiske kamper i Champions League. Jeg husker også at Kenny Dalglish scoret målet som gjorde at vi vant ligaen på Stamford Bridge, sier Cooper til Liverpoolfc.com.

- Dette vil være en stor opplevelse for spillerne. De får nå sjansen til å spille på Anfield igjen, og det blir ekstra spesielt fordi det er en stor kamp som en semifinale er.

- Dette er hva du får i juniorcupen, erfaringen med å spille på en større scene. Det kan være en uvurderlig erfaring å ta med seg, for målet vårt her er at disse spillerne skal spille på den største scenen av dem alle, ved å spille for førstelaget. Jo mer erfaring de har med å spille på en stor scene, jo bedre er det, og det er ikke tvil om at kveldens kamp vil gi dem en slik erfaring.

- Det er fint å spille på hjemmebane, og vi må utnytte at publikum støtter oss og spille god fotball. Vi må bare fokusere på kampen, og sørge for at vi er klare for den. Guttene må vise at de kan prestere på en større scene også.

- Liverpool-supporterne er fantastiske. De beste i verden. Selv når de går på U21- og U18-kampene vil du høre at de heier frem guttene, og at de er genuine supportere. Det setter vi stor pris på.

- Får vi en del publikum på kveldens kamp vil det være en fin erfaring for spillerne som skal prøve seg på en større scene og vise hva de er i stand til.

Liverpool har møtt Chelsea to ganger i U18-serien denne sesongen, og tapt 2-1 både på hjemme- og bortebane.

- Chelsea har en stor tropp, med masse spillere som er involvert både med U18-laget, U21-laget og i NextGen Series. Så mannskapet kan være helt annerledes enn det vi har møtt tidligere i sesongen.

- Vi har spilt to gode kamper mot Chelsea denne sesongen, og som man ser av deres prestasjoner i juniorcupen så har de et godt akademi.

- Men vi er Liverpool, og vi må fokusere på våre egne spillere og vårt eget spill, og sørge for at vi får spille på vår måte. Klarer vi det, kan vi være en tøff test for alle lag.

- Kveldens kamp handler om spillerne. Når du jobber på akademiet arbeider du med unge gutter. Det er de som kommer i første rekke. Det er slik denne jobben er, og det er hvorfor vi elsker denne jobben. Vi er lidenskapelig opptatt av det vi driver med.

- Selvsagt setter jeg og resten av staben pris på at vi får prøve oss på Anfield, men først og fremst er vi der for å støtte spillerne. Det er dem dette handler om, og slik vil det alltid være. Jeg håper den jobben vi gjør med dem vil hjelpe dem et stykke på vei, avslutter Cooper.