Spiller gjerne høyreback

Selv om Andre Wisdom i utgangspunktet er midtstopper, spiller han gjerne høyreback for Liverpool. Det er også i høyrebackposisjonen han har fått flesteparten av sine førstelagskamper for Anfield-klubben.

- Jeg setter pris på å få spilletid, om det er som høyreback eller midtstopper bryr jeg meg ikke så mye om, uttaler Wisdom til Liverpoolfc.com.

- I aldersbestemte klasser har jeg stort sett spilt midtstopper, så jeg vil hevde at det er min posisjon. Men dersom Brendan Rodgers ber meg spille høyreback denne uken, kommer jeg ikke til å si at «nei, det går ikke, for jeg er midtstopper». Jeg spiller der jeg blir satt opp. Forhåpentligvis klarer jeg å gjøre mitt beste i alle posisjoner jeg blir bedt om å spille i. Du har alltid en sjanse til å komme på laget, selv når alle er skadefrie.

- Manageren får deg til å jobbe hardt hver eneste dag, og dersom du presterer bra på trening og viser de rette holdningene når du får sjansen til å gjøre posisjonen til din, vil han benytte deg uansett hvor gammel du er. Det viste han alle forrige sesong, og han gir muligheter til unge spillere denne sesongen også. Det er flott å være i førstelagsdiskusjonen, og få sjansen når du blir utvalgt, sitte på benken eller være i troppen.

Brendan Rodgers planla opprinnelig å sende Andre Wisdom ut på lån denne sommeren, men Glen Johnsons skade like før transfervinduet stengte førte til endringer i de planene.

- Vi har signert en del nye forsvarere, så det blir helt klart hardere for meg å få plass på laget. Men jeg har fått litt spilletid, noe jeg setter pris på og som har vært bra.

- Alle spillere ønsker å spille uke etter uke. Et lån virket å være min beste mulighet. Da kunne jeg tilegnet meg den rutinen jeg trenger, holdt meg i form og spilt hver eneste uke. Jeg så frem til det, men i fotball vil man få skader. Glen pådro seg en alvorlig skade mot Manchester United, men ser ut til å komme raskt til hektene igjen.

- Jeg tenkte seriøst på å gå ut på lån. Det skjedde ikke så raskt som jeg kanskje hadde ønsket, men det er fint at jeg fortsatt er her. Mine mål nå er å holde meg selv involvert, enten gjennom å spille, sitte på benken eller komme inn når det er behov for meg. Jeg vil forsøke å bli bedre hver eneste dag, for vi har flotte rammebetingelser for å klare det. Det er det eneste jeg kan jobbe med. Jeg er målbevisst hver dag. Jeg kommer på trening og jobber hardt. Jeg gir alt jeg har. Forhåpentligvis leder det meg på riktig vei.

- Jeg trenger selvsagt mer erfaring. Jeg trenger å spille kamper, for jeg er fortsatt i en læringsfase. Dersom jeg kommer meg ut på lån og får den erfaringen jeg trenger, kan jeg kanskje bli en nøkkelspiller på laget.

Mens han er på Melwood forsøker Wisdom å lære så mye som mulig av karer som Glen Johnson og Kolo Toure.

- Glen er en fin fyr. Han er veldig rolig og avslappet. Det er fint å se opp til ham. Ute på banen sier han til meg at jeg bare skal nyte det å spille. Dersom han ser på meg på trening sier han at jeg skal ta det med ro og nyte det, og bare gjøre de tingene som har gjort at jeg har nådd så langt som jeg har, istedet for å forsøke å være noen jeg ikke er.

- Jeg setter virkelig pris på at han sier det, for du trenger visse kvaliteter for å spille på ethvert lag. For å få spille for Liverpool må du være god nok. Dersom du fortsetter å spille og forbedrer deg på dine sterke sider, vil du få fremgang.

- Glen er en flott type. Jeg ser at han går rundt igjen uten støtteskinne nå, og det er bra. Jeg ønsker ham alt godt når han kommer tilbake.

- Kolo er også en stor spiller og en stor mentor. Han har masse rutine etter å ha spilt for noen av de beste lagene i Premier League. Han gir meg tips hver dag. Han er litt lik Jamie Carragher, men likevel veldig ulik ham. Han er en flott person å jobbe sammen med.